Skip to main content

 

Duurzaam

Bij TopBrewer streven wij in alle aspecten van ons concept naar duurzaamheid. Naast onze inzet voor een goede, eerlijke relatie met onze koffieboeren en hun omgeving (middels ons Impact Trade principe), is het materiaal van onze machines en de geavanceerde technologie ook zeker future-proof.

 

Duurzaamheidsrapport

Samen met Scanomat is een duurzaamheidsrapport opgesteld. Hierin is onze visie omtrent duurzaamheid te lezen.

We hebben sterke relaties met onze koffieboeren en streven ernaar een positieve impact te hebben op hun levensonderhoud.

Impact Trade Concept

Amokka® Coffee Roaster is al ruim 10 jaar TopBrewers inhouse koffiebranderij. Onze visie: duurzame en eerlijke koffie. Samen met hen creëerden we het Impact Trade initiatief.

Onze uitgangspunten:

  • We betalen de koffieboeren 50% vooraf.
  • We geven de boeren de garantie dat € 0,20 cent per kg aan een lokaal impact trade project wordt besteed.
  • We voelen ons verantwoordelijk voor onze koffieboeren.
  • 20% van de plantage grond blijft onaangeroerd om de omgeving te beschermen.

Respect

Verantwoordelijkheid richting boeren

Wij betalen de koffieboeren 50% vooraf

Impact Trade projecten

CO2-neutraal

Shade-grown koffie

Gebruik maken van zonne-energie

Remote werken

gerecycled materiaal

Gebruikte machines worden gerecycled

Koffieverpakkingen zijn 100% afbreekbaar

Voor 90% van gerecycled materiaal

Onderwijs projecten

Samen met een lokale partner in Ethiopië investeert AMOKKA in nieuwe schooluniformen voor zo’n 1000 kinderen. AMOKKA betrekt hierin de gehele gemeenschap. Zo worden de uniformen gemaakt door lokale inwoners, zodat ook zij voorzien zijn van een inkomen.

Sport

AMOKKA probeert in de regio Sidama in Zuid-Ethiopië impact te maken door jongens en meisjes op sportgebied te ondersteunen.

Watertaps voor een plaatselijke school

Veel schoolkinderen in Ethiopië hebben geen directe toegang tot schoon drinkwater. AMOKKA brengt daar verandering in door leidingwater aan te leggen voor de plaatselijke basisschool. Dit initiatief heeft een grote impact op het dagelijks leven van deze kinderen.

Middels ons Impact Trade initiatief ondersteunen wij onze koffieboeren en hun communities.

Circulaire BRITA® waterfilters

TopBrewer Nederland maakt gebruik van de waterfilters van BRITA. Een van de voornaamste redenen hiervoor, is het waardevolle recycling programma.

Net als voor TopBrewer is duurzaamheid voor BRITA een belangrijk deel van de visie. Dit zit voor BRITA met name in hun recycleprogramma. Een waterfilter gaat doorgaans 1 jaar mee waarna deze wordt verwisseld. TopBrewer verzamelt alle gebruikte exemplaren in een BigBox die door BRITA wordt opgehaald voor het recycling proces. De inhoud van een filter wordt klaargemaakt voor hergebruik en de behuizing gaat naar een plastic verwerkingsbedrijf.

En zo is het cirkeltje weer rond!

Houd mij op de hoogte!