Skip to main content

TopBrewer support ‘the Sustainable Development Goals’

TopBrewer support ‘the Sustainable Development Goals’

April, 2024 | In december 2023 zaten de wereldleiders opnieuw met elkaar ‘aan de koffie’ tijdens de klimaattop. Dit keer in Dubai. De strijd tegen risicovolle klimaatverandering gaat namelijk nog niet hard genoeg. En dat terwijl we geen tijd te verliezen hebben. Er moeten grote stappen worden gezet. TopBrewer support deze stappen! 

Een mooie dag om hier extra bij stil te staan is Earth Day, een jaarlijks evenement dat in het teken staat van milieubescherming. Dit jaar vieren we dit op 22 april. Die dag herinnert ons aan het belang van milieubehoud en duurzaamheid en moedigt ons aan om samen te komen en actie te ondernemen voor een gezondere planeet en een betere toekomst.

TopBrewer is ontworpen om de meest duurzame koffiemachine ter wereld te zijn. Wij geloven dat een eersteklas koffiemachine niet de aarde hoeft te kosten. En zeg nou zelf: een kop koffie smaakt toch nét iets lekkerder als je weet dat het bedrijf erachter zich inzet voor duurzame en eerlijke koffie, toch? Wij innoveren voortdurend en voelen ons verantwoordelijk voor het klimaat, de natuur en de koffieboeren. Daarom werken we continu aan verschillende duurzame ontwikkelingsdoelen, waarmee we positieve impact creëren. De volgende pijlers verdienen wat ons betreft een plekje in de spotlights:

Eco-friendly

De koffieboeren en coöperatie waarmee wij werken, hebben als doel sociaal-economische en ecologische verbeteringen door te voeren. Dat betekent dat de koffie op de koffieplantages zoveel mogelijk in de schaduw groeit. Hierdoor krijgt de koffie niet alleen een rijkere smaak, omdat de bessen langzamer kunnen rijpen, de biodiversiteit wordt ook verhoogd. Het gebruik van schadelijke kunstmatige pesticiden vermijden we zoveel mogelijk. 

In de fabriek waar de koffie wordt ontpulpt, gewassen en gedroogd, recyclen we het water (wett-mill-techniek). TopBrewer investeert met een deel van de opbrengsten ook fors in zonne-energie, waardoor er geen uitstoot is van CO2. 

Impact Trade

Wij betalen onze koffieboeren 50% vooraf en geven ze de garantie dat €0,20 per kg aan een Impact Trade Project van hen wordt besteed. Zo heeft TopBrewer in Ethiopië bijvoorbeeld sport- en schoolprogramma’s gefinancierd en watersystemen aangelegd bij een aantal scholen. Door middel van onderwijs kunnen onze boeren hun bedrijf efficiënter runnen en hogere winsten genereren.

TopBrewer gaat voor duurzaam

Onze machines zijn gebouwd om duurzaam te zijn en waar mogelijk gebruik te maken van recyclebare materialen. De over-the air-updates houden onze apparatuur up-to-date met de nieuwste technologie. Als de TopBrewer is afgeschreven, wordt de machine samen met alle onderdelen opgehaald en gerecycled. De TopBrewer bestaat voor 90% uit gerecycled staal. Onze koffieverpakkingen zijn 100% biologisch afbreekbaar. En al het koffie-afval dat in onze koffiebranderij wordt geproduceerd, wordt gebruikt als compost voor de omliggende bomen. 

Schoon water 

Alle TopBrewer koffiemachines zijn standaard voorzien van BRITA waterfilters om een ​​hoog niveau van schoon water te garanderen. Deze filters worden na gebruik ingezameld, gerecycled en deels hergebruikt. 

Low energy

We moedigen onze klanten aan om de energiebesparende modus op de TopBrewer te gebruiken. In tegenstelling tot de meeste andere koffiebonen machines, bevat TopBrewer geen boiler die constant warm moet blijven. In de energiebesparende modus heeft TopBrewer een zeer laag energieverbruik (7 watt). Dankzij de ingebouwde planningstool kunnen systeembeheerders een timer instellen om automatisch over te schakelen naar de stand-bymodus in stille periodes. 

Maar maak je geen zorgen! De TopBrewer is in slechts 45 seconden weer op bedrijfstemperatuur, dus je hoeft niet te wachten op je ochtendkoffie! 

Geen schadelijke melkreinigings-chemicaliën

Reinigings-chemicaliën kunnen zeer schadelijk zijn voor het milieu, maar zijn vaak nodig in koffiebonen systemen met verse melk om schadelijke bacteriën te doden. De TopBrewer is zo ontworpen dat er geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig zijn. De melkleidingen worden na elke drank doorgespoeld om eventuele resten te verwijderen. Deze methode is niet alleen goed voor het milieu, maar ook een kostenbesparing voor onze klanten. Smart, toch?

Zo zie je maar… Wij kunnen de consument écht verzekeren dat een kop koffie van TopBrewer op een duurzame, ethische en eerlijke manier is ontwikkeld. Wil jij met TopBrewer investeren in de toekomst en het verschil maken op koffiegebied in jouw werkomgeving? Ontdek hier ons touchfree coffee concept.