Skip to main content

Koffie is écht goed voor je!

Koffie is écht goed voor je!

Juni, 2024 | Een verse kop TopBrewer koffie smaakt niet alleen erg lekker, het heeft ook een positief effect op je gezondheid. Jammer genoeg hoor je nog regelmatig dat koffie niet goed voor je zou zijn. Dat is een misverstand. Het is wél goed voor je. Koffie is een drank die nauwelijks calorieën bevat. Daarnaast zit een kopje koffie vol antioxidanten en goede voedingsstoffen die je gezondheid kunnen verbeteren. Maar om welke bewezen gezondheidsvoordelen gaat het dan precies? 

Effect van cafeïne 

Koffie bestaat uit honderden verschillende stoffen die allemaal wat anders doen. Sommigen ervan zijn je waarschijnlijk al bekend. Bijvoorbeeld dat de cafeïne in de koffie verschillende aspecten van de hersenfunctie verbetert. Het gaat dan onder andere om je geheugen, humeur, waakzaamheid, reactiesnelheid en algemene cognitieve functie. Zeker in een werkomgeving is dit erg prettig. Niet alleen voor jezelf, maar vast ook voor je collega’s! 

Daarnaast kan cafeïne het adrenalineniveau verhogen, waardoor vetzuren vrij komen uit vetweefsel. Het leidt ook tot een aanzienlijke verbetering in lichamelijke prestaties. Koffie is dus meer dan een kopje zwarte vloeistof. Er zitten essentiële voedingsstoffen in. Veel van de voedingsstoffen in koffiebonen zitten ook in de uiteindelijke drank. TopBrewer haalt haar koffiebonen direct uit eigen bron: Branderij ‘AMOKKA Coffee Roasters’. Hierdoor verwen jij je collega’s en klanten met de beste koffiebonen op de wereld.

Koffie houdt je fit!

Bedrijven zijn gebaat bij gezonde werknemers. Een werknemer presteert optimaal op de werkvloer als hij fit is. Het drinken van koffie is niet alleen een heerlijke start van de dag, maar vermindert ook de kans op allerlei ziekten. Mooie bijkomstigheid, toch? Koffiedrinkers die iedere dag 3 tot 4 kopjes koffie drinken, lopen bijvoorbeeld een veel kleiner risico op diabetes 2 en de kans om de ziekte van Parkinson te krijgen. Koffie kan je beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en dementie, veroorzaakt geen hart- en vaatziekten en zou de kans op een beroerte verkleinen. Koffie blijkt de lever te beschermen, kan depressie tegengaan, je gelukkiger maken en ervoor zorgen dat je langer leeft! 

TopBrewer koffie Experience

Kortom: het is goed om elke dag koffie te drinken, want het past in een gezond voedingspatroon. De koffiemachine verdient dus een centrale plek op de werkvloer. Met het touchfree koffie concept van TopBrewer kun je de koffiebeleving in jouw werkomgeving naar een hoger level brengen. Onze smaakmakende eyecatcher besteedt aandacht aan de volledige customer experience bij jou op kantoor of in jouw co-working space.

Wil jij koploper worden op het gebied van innovatie en de huidige koffiecorner transformeren in een ultieme sociale ontmoetingsplek? Get inspired! Wij drinken graag een (gezond) kopje koffie met je om samen te kijken naar de eindeloze mogelijkheden van TopBrewer!