Skip to main content

Duurzame en eerlijke koffie

Duurzame en eerlijke koffie

Oktober, 2023 | Duurzaam ondernemen is één van de belangrijke pijlers van TopBrewer. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de koffieboeren en de natuur. Ons doel is om met al onze partners conform het ‘Impact Trade-model’ te werken. Met Impact Trade willen wij het verschil maken voor de lokale gemeenschap van onze boeren en hun plantages. 

Impact Trade

Koffie is een product waar veel liefhebbers geld voor over hebben, alleen komt dit maar zelden terecht bij de oorsprong van dat kopje koffie; de boeren. Veel van hen kampen met problemen om hun bedrijf draaiende te houden. Termen als ‘Fairtrade’ en ‘Direct Trade’ zijn inmiddels bekend. Hiermee wordt dit probleem al verbeterd. TopBrewer gaat met Impact Trade nog een stapje verder.

De relatie die wij hebben met onze boeren en hun plantages is voor TopBrewer van levensbelang. Door met hen samen te werken en elkaar te helpen kunnen wij de beste kwaliteit koffie garanderen voor onze klanten en tegelijkertijd bijdragen aan het welzijn van de lokale gemeenschap van onze boeren. 

Waterproject

Zo heeft TopBrewer inmiddels sport- en schoolprogramma’s gefinancierd en voor een lokale school in Ethiopië een tapstation met schoon drinkwater geplaatst. In Nicaragua zijn diverse pompen geïnstalleerd (die werken zonder brandstof of elektriciteit) en wordt er gewerkt aan een zonne-energieproject. Waardevolle bijdragen aan de verbetering van het leven van de lokale bevolking. De projecten verschillen per plantage en hebben een divers karakter. Van het bouwen van lokale infrastructuur tot aan het verbeteren van de landbouwmogelijkheden voor lokale scholenprojecten. 

Eerlijke en impactvolle handel

Het allergrootste voordeel voor de persoon die een kop TopBrewer koffie drinkt, is de kwaliteit ervan. Wij kunnen deze kwaliteit garanderen, omdat wij investeren in de gemeenschap, infrastructuur en de juiste landbouwuitrusting. Wij zijn trots dat wij een echt, tastbaar en transparant verhaal te vertellen hebben over iedere betrokken plantage. TopBrewer kan de consument verzekeren dat de koffie die zij drinken op een ethische en eerlijke manier is ontwikkeld en dat wij ons extra inzetten voor eerlijke en impactvolle handel.

Ben je benieuwd op welke manier wij nog meer duurzaam ondernemen? Lees dan ons E-book Sustainability.