Skip to main content

Pax 8

Pax8 is ’s werelds favoriete cloudmarktplaats voor IT-professionals om de beste technologische oplossingen te kopen, verkopen en beheren. De bekroonde technologie van Pax8 stelt haar partners in staat om de groei te versnellen, de efficiëntie te verhogen en risico’s te verminderen, zodat hun bedrijven kunnen groeien. Na de lancering in Quebec, de Verenigde Staten 10 jaar geleden, heeft Pax8 nu kantoren over de hele wereld, waaronder in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

En je raadt het waarschijnlijk al… op beide locaties staat er minstens één TopBrewer in de koffiecorner te blinken.  Dankzij Richard P. Woolf, verantwoordelijk voor het ontwerp van Pax8-kantoren in de EMEA-regio, kunnen medewerkers dagelijks genieten van de diverse mogelijkheden van de TopBrewer, TopWater en soms zelfs TopJuicer. Richard is verantwoordelijk voor het ontwerp van pax8’s kantoren in de EMEA-regio.

TopBrewer & TopWater

Richard vertelt: “Aantrekkelijke werkplekken creëren. Dat is wat ik elke dag probeer te doen. Het gaat om de beleving van de werknemer op kantoor. Mijn uitdaging is om elke werknemer van Pax8, op welke locatie dan ook, dezelfde beleving te geven. Of je nu in Bristol werkt, of op een kleinere locatie. De werkplek moet een plek zijn waar de werknemer in z’n kracht staat. We betrekken het personeel ook bij de inrichting om erachter te komen wat hun behoeften zijn. Een deel van de werknemers werkt nog altijd veel thuis en komt alleen naar kantoor om samen te werken. Het is dus belangrijk dat we de ruimtes zodanig inrichten dat ze ook geschikt zijn voor brainstorm- en netwerksessies”.

“Goede koffie is in zo’n werkomgeving een hele belangrijke factor. Het geniale van de TopBrewer koffiemachine is dat je hem kunt uitbreiden met een TopWater en een TopJuicer. Hierdoor hebben werknemers een enorme keuze aan warme en koude dranken. Wat ik zo jammer vind aan koffiemachines in het algemeen, is dat ze zo lelijk zijn. Kolossale apparaten die vooral veel plek innemen. De TopBrewer is compleet het tegenovergestelde. Het is een mooie en elegante design kraan met toffe mogelijkheden. Op ons kantoor in Bristol staat de matzwarte versie met daarnaast een TopJuicer en een TopWater. Als je één van die laatste twee gebruikt, spettert er soms wat water of juice op de TopBrewer. Dat wordt meestal direct schoongemaakt. Zonde als zo’n prachtige tap vies wordt”, lacht Richard.

Coffee Cloud 

“Dat de machine touchfree is, vinden we interessant. Maar wat het allerbelangrijkste is, is dat de TopBrewer cloud-based is. Pax8 is een leverancier van cloud based software. We  verkopen cloud-oplossingen, dus de keuze voor een cloud based koffiemachine was een logisch besluit. De Coffee Cloud is bij ons favoriet. Hiermee kun je realtime statistieken en inzichten binnen de organisatie bekijken.  “Via Coffee Cloud kun je zien hoeveel koffie er per soort wordt gedronken, wat de piekmomenten zijn, schoonmaakmeldingen en storingen. Erg handig”.

Gepersonaliseerde koffie

“Wat we ook fijn vinden, is dat je voor verschillende koffiebonen kunt kiezen; de Crema of de Gorgona. Kijk, je kunt een goede koffiemachine aanschaffen, maar als de bonen niet zorgen voor goede kwaliteit koffie wordt de machine alsnog niet gebruikt. Bij TopBrewer heb je én een goede machine én goede kwaliteit koffiebonen. Het dubbel-melksysteem is ook een uitkomst. Ideaal voor mensen met een lactose-intolerantie. Je kunt naast de ‘gewone’ melk bijvoorbeeld havermelk toevoegen voor het zetten van een lekkere cappuccino. Sommige mensen vinden trouwens havermelk gewoon lekkerder. Op deze manier kun je je koffie helemaal personaliseren. Ik merk dat mensen daar heel erg van houden. Je ziet ze ook serieus experimenteren met de verschillende mogelijkheden”.

Instagram-materiaal

“Als mensen de TopBrewer voor het eerst zien, staan ze echt versteld. Ze willen het liefst meteen een demo en een kopje koffie uit de machine toveren. Het komt ook regelmatig voor dat werknemers hun mobieltje pakken om een filmpje te maken. Ze plaatsen dit vervolgens op Instagram. Blijkbaar is koffie zetten via een tablet een hot item. Soms lees ik de reacties onder zo’n post. Hieruit blijkt dat mensen het bijna niet kunnen geloven dat er een TopBrewer op het kantoor van die persoon staat. Maar het is toch echt zo! Voor mij is de plaatsing van een TopBrewer in een kantoor inmiddels normaal geworden. Maar als we op een locatie de reacties van werknemers en klanten horen, realiseren we ons nog altijd dat we een eyecatcher in huis hebben gehaald. Ze hebben nog nooit zo’n lekkere kop koffie op kantoor gedronken”.

Duurzaamheid

“De TopBrewer is een duurzaam product. Je koffie wordt niet geserveerd in een papieren of plastic bekertje, maar in porseleinen servies of glazen koffiebekers. Het zou mooi zijn als we in de toekomst de koffiedrab zouden kunnen recyclen. Er zijn genoeg bedrijven die dit willen gebruiken als compost of als slakkenbestrijdingsmiddel. Maar zover zijn we nog niet. Wie weet…”

Customer support

“Wij hebben de service als zeer positief ervaren. Als er een probleem is, wordt dit meestal dezelfde dag opgelost. Echt heel snel. De klantenservice kan op afstand zien wat er niet goed gaat bij de machine. Erg handig! In de meeste gevallen treden storingen op als gevolg van onjuist gebruik. In ons hoofdkantoor in Bristol, hebben we hier iets op gevonden. We hebben een host en hostess aangesteld. Zij vullen niet alleen de melk en koffiebonen bij als de TopBrewer erom vraagt. Ze halen ook de koffiekopjes op en lopen met een tablet op de werkvloer om op afstand koffie te zetten voor de medewerkers. Hiermee hebben we de kans op storingen verkleind”, beëindigt Richard het interview.

Ben jij ook op zoek naar een koffiemachine voor zakelijk gebruik, waarmee je een unieke koffiebeleving creëert? Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden met TopBrewer te bespreken.

Contact