Skip to main content

Koffietrends to watch in 2024

Koffietrends to watch in 2024

Januari, 2024 | Het TopBrewer Team is wederom op en top gemotiveerd uit de startblokken geschoten om ook in 2024 te zorgen voor dé ultieme koffiebeleving bij jou op kantoor. Bij de kick-off van het nieuwe jaar heeft TopBrewer trouwens meteen iets te vieren. Inmiddels zijn er maar liefst 7 miljoen (!!) consumpties getapt uit een TopBrewer koffiemachine. Een geweldige mijlpaal en tegelijkertijd een goed moment voor ons om te checken wat de nieuwste trends zijn in de fascinerende wereld van koffie. What to expect in 2024?

Duurzaamheid

Niet zo verrassend dat duurzaamheid een hot topic blijft, toch? De Europese Green Deal richt zijn pijlen op klimaatneutraliteit in 2050. Op koffiegebied verwachten consumenten niet alleen dat hun koffie klimaatneutraal is geproduceerd, maar ook dat er nagedacht is over duurzame verpakkingen, afvalbeheer en de traceerbaarheid van de koffie. Bij TopBrewer streven wij in alle aspecten van ons concept naar duurzaamheid.

De koffiemachines van TopBrewer stimuleren een circulaire economie. Onze over-the-air-updates houden onze apparatuur up-to-date met geavanceerde technologie. Als de TopBrewer is afgeschreven, wordt de machine samen met alle onderdelen opgehaald en gerecycled. De TopBrewer en TopWater bestaan voor 90% uit gerecycled staal en onze koffieverpakkingen zijn inmiddels 100% biologisch afbreekbaar. Al het koffieafval dat in onze koffiebranderij wordt geproduceerd, wordt gebruikt als compost voor de omliggende bomen. Recycling is key!

Daarnaast lanceerde TopBrewer in 2022 ‘Trace your coffee’. Door het scannen van de QR-code op de koffiezak kun je gedetailleerd achterhalen welke reis de koffieboon heeft afgelegd. TopBrewer vertelt hiermee een eerlijk en transparant verhaal, from bean-to-cup. 

Koffiespecialiteiten

Het drinken van ‘specialty coffee’ wordt nóg populairder. Steeds meer mensen waarderen de verfijnde en complexe smaken van koffie. Een fijne trend voor TopBrewer! Onze koffie is gemaakt van perfecte, rijpe bessen die met de hand worden geplukt. Dit is een zorgvuldig en intensief proces. Deze ‘A grade’ groene koffiebonen van topkwaliteit worden direct verkregen van onze plantages. 

De ‘specialty coffee’ van TopBrewer start bij onze partners in het land van herkomst die de koffiebonen met zorg selecteren. Dit proces zet zich voort door het controleren van samples die naar onze koffiebranderij, Amokka Roasters, worden gestuurd. Daar testen we de bonen op onze eigen apparatuur. 

Doordat zowel de productie en het brandproces in eigen beheer zijn, waarborgen we de kwaliteit en kunnen we direct weer investeren in de TopBrewer boeren. Al deze aspecten zorgen ervoor dat onze koffiebonen de titel ‘specialty coffee’ mogen dragen.

Kunstmatige intelligentie (AI)

Met TopBrewers CoffeeCloud zijn we nog steeds koploper in de koffiebranche. Deze future-proof software is altijd up-to-date en biedt realtime inzichten in de TopBrewer. Het geeft je op afstand zinnige informatie over het gebruik, verbruik of een storing van de TopBrewer. Hiermee kun je heel eenvoudig regels opstellen voor het dagelijks beheer. Een hele praktische en gave tool voor facility managers en operators.

Functionele koffie

Functionele koffie is een trend en combineert wellbeing met het dagelijkse koffieritueel. De routinematige koffiepauze op kantoor wordt een bewuste ervaring. Deze trend klinkt ons als muziek in de oren! Ons koffieconcept concentreert zich volledig op de klantbeleving en zorgt voor een serieus ‘WOW-effect’! Het prachtige design van de TopBrewer met innovatieve features zorgt ervoor dat jouw bedrijf een hippe, eigentijdse uitstraling heeft. En…

You can be your own barista! Via de TopBrewer App (tablet, smartphone, smartwatch) maak je in no-time een gepersonaliseerde kop koffie. Hoe fancy is dat? Je selecteert eenvoudig de koffiebonen, eventueel volle of bijvoorbeeld havermelk en stelt de gewenste koffiesterkte in. Zo creëer je jouw eigen espresso of macchiato en wordt ieder koffiemoment een unieke beleving. De TopBrewer Experience!

Zoals je ziet, is het touchfree koffieconcept van TopBrewer nu al voorbereid op de trends van komend jaar. Hoezo future-proof? Wil jij dit jaar investeren in de toekomst en tegelijkertijd de koffiebeleving voor je klanten en collega’s upgraden? Met TopBrewer wordt het drinken van een kop koffie écht ‘next level’. Zin in een inspiratieboost? Duik dan in ons e-book.