Skip to main content

Wereld Koffiedag

Wereld Koffiedag

September, 2023| Koffie… We kunnen bijna niet meer zonder. Heerlijk als onderdeel van je ochtendritueel, thuis en op kantoor. De geur en smaak van een verse kop bonen koffie zorgt keer op keer voor een klein geluksmoment. Maar weet jij waar jouw koffiebonen precies vandaan komen en of de koffieboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun oogst? 1 oktober is een mooie dag om hier eens bij stil te staan: Wereld Koffiedag. Miljoenen koffieboeren worden op deze dag in het zonnetje gezet. En terecht!

Duurzaam genieten van je koffie

Koffie is een product waar veel liefhebbers geld voor over hebben. Dit komt alleen zelden bij de oorsprong van dat kopje koffie terecht: de koffieboeren. Veel van hen hebben dan ook problemen met het boven water houden van hun bedrijf. Sommigen leggen zelfs hun werk neer omdat het gewoonweg niet haalbaar is.

Je geniet vast een beetje extra van je koffie als je weet dat het bedrijf achter de koffie zich inzet voor duurzaamheid. Dat is nu precies waar TopBrewer voor staat. Duurzame koffie, van bean to cup! De reis die onze koffieboon aflegt, is een zorgvuldig proces dat vakmanschap vereist. Van de koffieplantage tot jouw overheerlijke kopje koffie.

De koffieboeren en hun plantages zijn voor TopBrewer heel belangrijk. Door wederzijds vertrouwen hebben wij een waardevolle relatie met hen opgebouwd en bieden zij ons, ieder jaar weer, de beste kwaliteit koffiebonen. Deze intensieve en vertrouwde relatie noemen wij Direct Trade. Met dit concept investeren we

in waardevolle middelen voor onze partnerplantages om het verbouwen van koffie en het leven van de lokale gemeenschap te verbeteren.

Door een goede marktprijs te betalen voor de koffiebonen kunnen we een deel van het geld direct reserveren voor specifieke partnerprojecten. Het algemene doel is om hun community te verbeteren. Door goed te zorgen voor onze koffieboeren, kunnen zij ons voorzien van de beste kwaliteit koffie. Een win-winsituatie waar we allemaal blij van worden!

Wil jij meer lezen over de duurzame visie van TopBrewer? Ontdek hier hoe wij ons inzetten voor een goede relatie met onze koffieboeren.