Skip to main content

In 2019 dronken we veel koffie! Het koffiepunt op kantoor werd weer het centrale middelpunt, en de ontmoetingsplek voor (spontane) interacties met collega’s en bezoekers.
Met TopBrewers CoffeeCloud kunnen onze klanten direct in het datamanagement systeem zien welke en hoeveel koffie er wordt gedronken. Dit helpt hen weer proactief op het dagelijks onderhoud, maar geeft ook direct inzichten met een data-analyse in de cateringbehoeften wat weer bijdraagt aan de standaardisering van inkoop. Ook wordt de inzet van personeel hiermee efficienter, het is gemakkelijker te plannen om voor, of na, piekmomenten operationele service te verlenen. Dit draagt uiteindelijk weer bij aan employee wellbeing, tevreden werknemers en barista-kwaliteit-koffie!

Wat zijn de TopBrewers favorieten van 2019?! We delen ze graag met je!

De top 5 favorieten bestaat uit: koffie, (dubbele) Espresso, Cappuccino, heet water (thee) en de Latte Macchiato. Met een 8 gemiddeld wordt de smaak van de TopBrewer koffie beoordeeld, en meer dan de helft personaliseert zijn koffie met de TopBrewer App naar eigen smaak. (Bron TopBrewer Survey, september 2019).
Fun fact is dat er in oktober de meeste consumpties zijn gedronken. Vrijwel iedereen heeft natuurlijk behoefte aan goede warme kop koffie zodra de herfstperiode weer aanbreekt. TopBrewer speelt hierop graag in met bijvoorbeeld een Moccachino of Pumpkin Spice Latte.
TopBrewer populairste warme consumpties 2019
Van de reeks meest gedronken dranken is koffie veruit de populairste. De totale workplace experience met een TopBrewer wordt met 83% als ‘meer dan tevreden’ beoordeeld. 88% vindt het koffiepunt de centrale ontmoetingsplek waar men elkaar spontaan treft en creatieve ideeën ontstaan. (Bron: TopBrewer Survey, september 2019)
De opkomst van dé Flat White
De Flat White en Espresso Macchiato worden steeds vaker ‘besteld’ via de TopBrewer App. De verwachting is dat deze trend zich voortzet. Deze favoriete koffievariant is vanuit Australië naar Amerika is overgewaaid en nu ook in Nederland een steeds meer en meer gevraagd koffiefavoriet. Maar wat is een Flat White nu precies?! De Flat White bestaat uit een espresso, warme melk en een verfijnd laagje opgeschuimde melk. Probeer het eens!
Just the way you like it!
Een andere onmisbare trend in de koffiebranche is personalisatie. Zeker de generatie millennials en GenZ’s vinden het belangrijk dat hun koffie volledig naar eigen wens te kunnen samenstellen. Een belangrijke trend dus voor 2020 die de Customer en Employee Experience verbeterd door ultieme tevredenheid. Met de TopBrewer App is het mogelijk om jouw koffie zo samen te stellen dat het past bij jouw wensen en voorkeuren? Een cappuccino met dubbele espresso en havermelk? Dat kan! #BeYourOwnBarista
Be Your Own Barista
TopBrewer is het centrale punt waar spontane ontmoetingen plaatsvinden en creatieve ideeën ontstaan. 88% zou het TopBrewer concept aanbevelen aan derden. (Bron: TopBrewer Survey, september 2019)
Help mee! Verminder de Carbon Footprint met TopWater
Naast personalisatie is er ook voor het redisueren van de carbon footprint veel aandacht. In 2019 zijn er alleen al meer dan 100.000 glazen vers gekoeld plat- en bruiswater uit de TopBrewer gedronken! Hiermee zijn dus heel veel plastic waterflesjes bespaard door al onze TopWater drinkers. Samen met jullie dragen we bij aan een betere wereld en helpen wij de carbon footprint te verminderen! De meeste glazen gekoeld bruiswater zijn in april gedronken. Dit is net als de meest gedronken warme dranken in oktober goed verklaarbaar. Lentekriebels en mooi weer… Wie krijgt er dan geen zin in een koud glas bruiswater! Combineer dit met vers rood fruit of een takje verse munt voor een natuurlijke smaakvolle toevoeging.
TopWater
Meer weten over het TopBrewer concept? Maak vrijblijvend een afspraak of check onze blog Dé Koffie Trends voor 2020: What’s to Expect?