Skip to main content

Iedereen wil genieten van een kop goede koffie. Maar geniet je niet nóg een beetje extra als je weet dat het bedrijf achter de koffie zich inzet voor duurzaamheid? En dat is nu precies waar wij voor staan. Duurzame koffie, van bean to cup!

Impact Trade initiatief

It starts by the bean! Omdat wij streven naar duurzame en eerlijke koffie, hebben wij al ruim tien jaar onze eigen inhouse koffiebranderij: Amokka Coffee Roaster. Onze gezamenlijke missie: duurzame en eerlijke koffie produceren. Om dit te kunnen waarmaken hebben wij samen het Impact Trade initiatief gecreëerd. Met dit initiatief werken we met koffieplantages en coöperaties wereldwijd. Dit resulteert in het creëren van een solide basis en goede relaties met de koffieboeren en hun coöperaties. Met het Impact Trade Initiatief wilden we meer zijn dan Fairtrade. We willen met onze eigen invloed meer kunnen bieden. Echt iets toevoegen. En hierbij is het direct kunnen investeren in de gemeenschap en leefomgeving van de koffieboeren erg belangrijk.

Voorbeelden van projecten met als focus duurzaamheid
Met dit Impact Trade Initiatief draagt TopBrewer bij aan vele mooie projecten. Zo hebben we een schoonwaterproject gerealiseerd bij de school van onze Ethiopische koffiepartner.

Verder hebben we bij onze coöperatie in Peru een compost faciliteit opgezet, voorzien van gietvloeren dat bijdraagt aan het creëren van voedingsstofrijke meststoffen uit de restanten van koffieproductie. Deze projecten dragen bij aan onze waarden van duurzaam werken.

En door te investeren in infrastructuur en organische landbouwmethoden draagt TopBrewer bij aan het verbeteren en optimaliseren van de koffiekwaliteit. Wij zijn trots op dit Impact Trade initiatief, en zien dit als een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Sociaal- economische en ecologische verbeteringen

De coöperatieve koffieboeren waarmee TopBrewer werkt, hebben als doel om sociaal – economische en ecologische verbeteringen door te voeren. Deze veranderingen uiten zich in:

✔ Alle TopBrewer koffie uit Nicaragua is shade-grown.

De koffiestruiken worden in de schaduw van andere bomen geplant. Dit verhoogt de biodiversiteit bij fauna en fora. Zo wordt monoculturen verhinderd, die slecht zijn voor de bodem en de natuur.

✔ Aandacht voor watergebruik en hergebruik.

Uit de regio Nicaragua komen de koffiebonen, hier valt ook jaarlijks veel regen. Om duurzaam met de regen om te gaan kan de wet Mill techniek worden toegepast. Dit zorgt ervoor dat water hergebruikt kan worden. Super mooi om aan bij te dragen.

✔ Er wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van zonne-energie.

Voor het drogen van de koffie en het opwekken van elektriciteit wordt dagelijks gebruik gemaakt van zonne-energie. Het streven is om het gebruik dan dieselgeneratoren volledig te vervangen door zonne-energie!

Recycling is key

Om jouw heerlijke koffie te serveren maakt TopBrewer gebruik van zoveel mogelijk recyclebare materialen.

✔ TopBrewer en TopWater bestaan voor 90% uit gerecycled staal
✔ Door TopWater is het gebruik van losse, plastic waterflessen overbodig
✔ De papieren koffiebekers zijn net als de koffieverpakkingen 100% biologisch afbreekbaar
✔ Onderdelen van de TopBrewer worden, nadat ze zijn afgeschreven, opgehaald en gerecycled.

Wil je nog meer weten wat TopBrewer doet op gebied van duurzaamheid? Boek dan nu een virtuele afspraak en we zullen je versteld doen staan door de mogelijkheden!

Houd mij op de hoogte!