Skip to main content

Wij geloven in hoge kwaliteit koffie door zorgvuldig vakmanschap en maatschappelijk bewustzijn. Van de koffieplantage tot jouw overheerlijke kopje koffie; de reis die de koffieboon aflegt is een zorgvuldig proces dat vakmanschap vereist. Uiteraard kunnen wij dit niet alleen. Amokka Coffee Roaster is al ruim 10 jaar TopBrewers inhouse koffiebranderij. TopBrewer biedt diverse koffiemelanges aan die ieder met grote zorg zijn samengesteld.
De koffiebonen worden met zorg geselecteerd. Dit start bij onze partners in het land van herkomst en zet zich voort door het controleren van samples die naar onze koffiebrander worden gestuurd; waar we de bonen testen op onze eigen apparatuur.Onze missie is om de beste kwaliteit koffie te verkopen, daarom zijn onze bonen A Grade Specialty Coffees. Met de TopBrewer koffieboeren en hun plantages hebben wij een nauwe samenwerking gerealiseerd, dit noemen wij Direct Trade. Wij delen graag met jullie ons TopBrewer koffie verhaal, lees meer in deze blog. Of kom langs voor een kop koffie, dan nemen we je graag mee op onze ‘koffiereis’.
Amokka Coffee Roasters
In 1998 wilden Tina en Lasse de wereld laten zien en proeven hoe koffie eigenlijk zou moeten smaak. Twee gepassioneerde koffieliefhebbers die hun kennis en passie verworven hebben in de zogenaamde koffielanden zijn de ‘early adopters’ van het 3rd wave coffee roasten. Deze term verwijst het ‘lichter branden’, smaakoptimalisatie en duurzamere handel. Het logo van Amokka is de dansende Amokka-dame, het staat symbool voor funky, plezier en kwaliteit.
In 2005 kocht Scanomat (moeder onderneming van TopBrewer) Amokka Coffee Roasters van Tina en Lasse. Met meer financiële kracht paste het uitstekend bij de visie van TopBrewer; duurzame en eerlijke koffie. Tina en Lasse bleven tijdens overdrachtsperiode nauw betrokken om de ziel van Amokka voort te zetten.
Amokka blijft nog steeds dichtbij haar ziel; koffie van een hoge kwaliteit, gecombineerd met de passie van de koffieboeren. Amokka is onderdeel van Scanomat en TopBrewer. Elke machine, waar dan ook ter wereld, bevat Amokka-koffie. Het is onze passie om het proces kwalitatief hoog te houden om jullie, de klant een superieure ervaring kunnen bieden.

Direct Trade | Samenwerking met koffieboeren
De koffieboeren en hun plantages zijn voor TopBrewer zeer belangrijk. Door het wederzijds vertrouwen hebben wij een waardevolle relatie met hen opgebouwd en bieden zij ons, ieder jaar weer, de beste kwaliteit koffiebonen. Deze intensieve en vertrouwde relatie noemen wij Direct Trade.
Direct Trade
Naast de goede relatie investeren we met het Direct Trade-concept in waardevolle middelen voor onze partnerplantages om het verbouwen van koffie en het leven van de lokale gemeenschap te verbeteren. Zo hebben wij in Ethiopië een schoonwaterpomp geïnstalleerd nabij de lokale school en hebben we in Nicaragua de plantage voorzien van droogbedden wat zorgt voor een smaakvoller fermentatieproces van de koffiebonen. We zijn erg trots op deze directe handelsrelaties over de hele wereld ????. Omdat we, met Amokka Coffee Roasters, rechtstreeks in contact zijn met de boeren (en hiermee een cooperatie of andere tussenpersonen niet nodig zijn), kunnen we een betekenisvolle relatie opbouwen die ieder jaar alleen maar sterker wordt.

Impact Trade
Een recent iniatief is Impact Trade. Door goed te zorgen voor onze koffieboeren kunnen zij ons voorzien van de beste kwaliteit koffie. Een win-win situatie waarbij we allen blijer van worden. Social Sustainability is voor ons een belangrijk aspect waarmee wij de werk- en leefomstandigheden optimaliseren, waarborgen en kunnen verbeteren waar nodig. Met TopBrewers Impact Trade initiatief bieden wij de koffieboeren een eerlijke vergoeding en dragen wij bij aan het bevorderen en verbeteren van hun omstandigheden voor een goed (werk)leven.
Ook Ecological Sustainability staat bij ons hoog in het vaandel. Zo krijgt het onderhouden van de landbouwgrond de grootste zorg en aandacht. Met de biologische certificeringen kunnen wij aantonen dat en geen pesticiden worden gebruikt op de plantages van onze partners – bijvoorbeeld voor onkruid- en schimmelbestrijding. Hiermee dragen wij ook ons steentje bij aan Ecological Sustainability.
Iedere koffieplantage heeft zijn eigen wensen. Zo heeft de een behoefte aan water of middelen voor de oogst terwijl de ander bemesting of bescherming tegen insecten of schimmels nodig heeft. Met onze koffieboeren bekijken we per project wat zij nodig hebben. Door jaar in jaar uit samen te werken hebben we een consistent proces, de beste kwaliteit koffie en een stabiel inkomen voor de boeren gecreëerd. Qualitative Sustainability is dus ook minstens net zo belangrijk en onmisbaar in onze samenwerkingen.
Met Impact Trade investeren we direct bij de plantages van onze boeren. Door een goede marktprijs te betalen voor de koffiebonen kunnen we een deel van het geld direct reserveren voor specifieke partnerprojecten. We werken samen met onze partners om te beslissen over een project waar het gereserveerde geld naartoe gaat, en dit kan voor elke boerderij anders zijn, maar het algemene doel is om hun community te verbeteren. Het TopBrewer team is trots en enthousiast over wat het Impact Trade-initiatief!
Op dit moment streven wij er naar om met al onze partners volgens dit initiatief te werken. Ons doel voor 2022 is om met al onze partners conform het Impact Trade-model te werken.

Specialty Coffee
TopBrewer biedt diverse koffie blends aan die ieder met grote zorg zijn samengesteld. De koffiebonen worden met zorg geselecteerd. Dit start bij onze partners in het land van herkomst en zet zich voort door het controleren van samples die naar onze inhouse koffiebranderij ‘Amokka Coffee Roasters’ worden gestuurd. Hier testen we de bonen op onze eigen apparatuur, om de kwaliteit te beoordelen.
Het doel is om de beste kwaliteit koffie; vers en consistent in smaak, te verkopen. Onze bonen zijn A grade ‘Specialty Coffees’. Deze koffie is gemaakt van alleen perfecte, rijpe bessen die met de hand worden geplukt. Ook wel de ‘A grade’ koffiebonen genoemd. Deze top kwaliteit koffiebonen worden direct verkregen van onze plantages uit Brazilië, Nicaragua en Ethiopië.
Dagelijks branden we kleine hoeveelheden koffiebonen om de versheid van de koffie voor onze klanten te optimaliseren en te behouden. We weten hoe belangrijk vers is, daarom houden we regelmatig cupping-sessies om de kwaliteit van elke batch te controleren en ervoor te zorgen dat onze koffie net zo goed smaakt als bij aankomst in onze branderij. Daarom verpakken we onze koffie in eigen huis. TopBrewer Nederland ontvangt de levering en deze sturen we rechtstreeks door naar onze klanten in de Benelux.


Brazilië | Fazenda Progresso
TopBrewer streeft ernaar om de meest directe en sterke relaties met onze partners te onderhouden en waar mogelijk ook direct contact met de koffieboeren te hebben. Zo werken we in Brazilië samen met de plantage Fazenda Progresso. De werknemers ontvangen een goed salaris, hun arbeidsomstandigheden zijn goed en 20% van de plantagegrond blijft onaangeraakt om zo de omgeving te beschermen. Dit past in ons Direct Trade en Impact Trade concept.


Doordat Amokka Coffee Roasters samen met TopBrewer een jaarlijkse forecast maakt, voorkomen we dat er ‘niet verse’ ongebruikte koffiebonen op voorraad zijn en waarborgen we het vers predicaat. Door samen te werken met vaste partners in de landen van herkomst, hebben we een direct trade relatie gevormd waarbij onze leveranciers onze behoeften kennen op het gebied van volume, kwaliteit en koffiearomaprofielen. Dit zorgt voor consistentie in ons eindproduct. De koffiebonen die, na het testen van de samples, rechtstreeks bij onze partnerboerderijen zijn gekocht, worden direct verzonden aan onze branderij in Kopenhagen, Denemarken. De Master Roaster test zorgvuldig elke batch en vindt de exacte ‘sweet spot’ waar de koffie de beste smaak en aroma heeft. Op deze manier koffie branden is een uniek proces; een vaardigheid die wij de afgelopen jaren hebben geoptimaliseerd en eigen hebben gemaakt.

TopBrewer | We Roast Design Build

TopBrewers vakmanschap is verfijnd en subtiel; we branden onze koffie met precisie. Ook onze leveranciers zijn ware vakmensen en gespecialiseerd in het halen van het beste uit hun koffiebonen. Na het branden, zorgen wij ervoor dat de koffiebonen verpakt worden met de grootste zorg, onze eco-vriendelijke verpakkingen voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen en bevatten geen aluminium waarmee we milieuvriendelijke verpakkingen hebben ontwikkeld en hiermee bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit. En nog belangrijker, onze koffie blijft lekker vers!
Duurzame kernwaarden | Investeren in onze toekomst
Voor TopBrewer staan ​​twee aspecten van duurzaamheid bovenaan onze agenda: duurzame groei en duurzame handel. Duurzame groei betekent voor ons om er voor te zorgen dat het milieu geen onnodige schade ondervindt als gevolg van koffieteelt. We trachten altijd het gebruik van schadelijke kunstmatige pesticiden te vermijden.
Duurzame handel is wanneer de commerciële uitwisseling van producten economische en ecologische voordelen oplevert, waaronder: het creëren van economische waarde, het verminderen van armoede en ongelijkheid en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Dit doen wij met Impact Trade, een wereldwijd initiatief van TopBrewer.

Corporate Social Responsibility
Klimaatverandering, duurzaamheid en ethische handel zijn de drie grote pijlers en focusgebeiden voor bedrijven in 2020 en in de toekomst. Consumenten willen niet meer alleen dat hun koffie op ethische wijze worden geteeld, verhandeld en getransporteerd, maar ook dat de apparatuur en de accessoires milieuvriendelijk zijn.
Duurzaamheid is een basisvoorwaarde van TopBrewer. Met het product en haar accessoires draagt TopBrewer bij aan het behalen van  CSR-voordelen in organisaties. Hiervoor hebben wij verschillende tools ontwikkeld:
1. Power saving standby timer
2. Energiezuinige flash heater (geen boiler)
3. Circulair proces voor Koffiedrab
4. geen schadelijke Chemicaliën in het reinigingsproces
5. geen Plastic Waterflesssen maar een geintegreerd vers (bruis)water tap
6. Eco-vriendelijke koffieverpakkingen en biologisch afbreekbare paper cups
Nieuwsgierig hoe TopBrewer bijdraagt aan het behalen van Corporate Social Responsibility doelen?
Download hier de CSR presentatie.