Skip to main content

Terug naar kantoor of werken vanuit huis. Het zijn de veel besproken onderwerpen van de afgelopen tijd. De meningen zijn verdeeld. Langzamerhand komen de concrete plannen voor de terugkeer naar kantoor in beeld en zie je dat deze zijn ingericht op het faciliteren van samenwerkingen en bump-opportunities. Afwisselend thuis werken en regelmatig samenkomen wordt gezien als basis voor groeiende creativiteit binnen het team en zal naar verwachting ook de nieuwe standaard worden in het anderhalvemeter kantoor.

Activity Based Working

Het werken vanuit huis is iets wat veel mensen uiteindelijk zijn gaan waarderen. ‘Het kantoor’ is de digitale werkplek geworden aan de keukentafel of op zolder. Met behulp van een digitale transformatie werken we nu massaal in de Cloud, videobellen we via Microsoft Teams of Zoom en zijn er tal van andere handige apps en tools. Dit zal in de nieuwe manier van werken dan ook niet volledig verdwijnen. Voor de uitbraak van Covid-19 was de manier van werken langzamerhand al aan het veranderen en begon ‘Remote Working’ bij veel organisaties al haar intreden te maken. Dit zien we ook bij veel van onze klanten terug.

TopBrewer Bij Microsoft Amsterdam
TopBrewer bij Microsoft Amsterdam

Kantoren zullen niet enkel Corona-proof moeten worden gemaakt, maar blijvend anders ingericht en gebruikt worden. Door de uitbraak van Covid-19 is men genoodzaakt het Remote Working proces te versnellen en aan te passen naar de nieuwe regels en wensen. Want werknemers zien hun ideale werkplek nu veelal ook anders voor zich dan voorheen.
Thuiswerken zal gecombineerd gaan worden met werken op kantoor. Een kop koffie met collega’s, het wandelingetje door kantoor via een collega naar de meeting, Dit zijn essentiële (nieuwe) sociale behoeften die erg belangrijk zijn en gewaardeerd worden. De kantoorruimtes worden in het anderhalvemeter kantoor bij veel organisaties ingedeeld op basis van activiteiten en zal hierin voornamelijk een brainstorm functie vervullen. Een plek waar je naartoe gaat voor meetings en om samen te komen met collega’s. Want virtueel vergaderen is effectief maar dekt niet het sociale contact waar men behoefte aan heeft. Vaste werkplekken zullen grotendeels verdwijnen en plaats maken voor flexplekken, loungeplekken, focus-ruimtes en vergaderzitjes.

Het Habitoor.

Een werkplek die onderdeel wordt van je leefpatroon. Waar mensen zich lekker voelen en getriggerd worden. Loungeruimten, uitgebreide catering met versproducten, meditatieruimten, sport en gaming-faciliteiten kunnen hier onderdeel van zijn. Op kantoor de vrijheid hebben om alles dat ook thuis kan, te mogen en kunnen doen. De verwachting is dat dit resulteert in gelukkiger medewerkers, minder ziekteverzuim en meer ruimte voor het individu is een fijne bijkomstigheid. Klinkt goed toch? Het is een concept bedacht door interieurarchitect Casper Schwarz.
De manier van werken is drastisch aan het veranderen. Het vergt enige creativiteit en fantasie maar daar komen dan ook de gaafste ideeën uit! Alle focus ligt op Employee Wellbeing. Als die in balans is, komt de rest vanzelf. (Bron: Het Habitoor, Casper Swarz).

De Gezonde Werkplek

Door op deze manier de Employee Wellbeing te optimaliseren zorg je direct voor meer creativiteit en balans op de werkvloer. Door de beleving op kantoor te verbeteren en er een inspirerende plek te creëren stimuleer je medewerkers het maximale uit de schaarsere kantoordagen te halen.

“Thuis ga je ook je (buiten)omgeving ontdekken door te wandelen en kook je niet in de slaapkamer. Waarom sluiten we ons dan toch de hele dag op in kantoren of gaan we dagen werken op een werkplek die niet past bij de activiteit die we doen?” vraagt managing senior Daniël Mestebeld van Heyday zich af. (Bron: Facto Magazine | 3 april 2020)


Bij Activity Based Working en het inrichten ervan kun je denken aan een huiskamersetting, een kantoorsetting, biofiele groenruimte, focusruimte of ontspanningshoek. Dit biedt verschillende elementen waardoor er voor iedere activiteit of stemming wel een geschikte plek beschikbaar is. Dit resulteert in effectiever en doelgerichter werken en biedt werknemers het thuisgevoel op kantoor waardoor een betere balans ontstaat in het nieuwe werken. Je creëert het ultieme kantoor en stimuleert samenwerking en spontane ontmoetingen. Hiermee voorkom je dat als mensen naar kantoor terugkeren ze het gevoel krijgen dat ze een stap terug doen naar de oude werkomgeving.

Social Hub

Het kantoor wordt steeds meer uitgevoerd met een social hub. De plek waar men ‘even’ samenkomt. In vele settings wordt hier het TopBrewer concept bij geplaatst. Immers Coffee Unites! TopBrewer is stil en biedt een unieke beleving die bijdraagt aan de optimalisatie van de Workplace Experience.

Datamanagement is KEY!

Naast focus op fysieke kantoor inrichting is het integreren van een management dashboard een opkomende trend. Het verkrijgen van inzicht en beheer in de juiste data kan een management efficiënte hulp bieden in het aansturen van een team. Zo kun je door middel van een gezamenlijk dashboard bijvoorbeeld inzien hoe bedrijfsprocessen verlopen, hoeveel mensen en op de werkvloer aanwezig zijn en hoeveel er vanuit huis werken maar ook de statistieken van het ziekteverzuim of het aantal bezoekers in het bedrijfsrestaurant. Geen versnipperde informatie meer, maar alles in één dashboard!
Het koffieconcept van TopBrewer biedt de perfecte oplossing voor slimme koffie op kantoor en is zelfs te integreren in een bestaand ‘Smart’ systeem. Touchfree koffie zetten, door middel van ieders eigen smartphone of zelfs via Siri door middel van spraakherkenning! Het koffiehuis van TopBrewer is vanaf afstand te beheren door ons eigen real-time datamanagement systeem, CoffeeCloud. CoffeeCloud biedt onder andere de mogelijkheid om notificaties in te stellen, ideaal voor de facility manager, zo krijgt de aangewezen persoon een melding wanneer de bonen bijgevuld dienen te worden maar ook wanneer reiniging nodig is of de residu-bak geleegd moet worden. Ook kun je statistieken inzien van koffieconsumpties en kunnen onze service engineers problemen tijdig herkennen en op afstand de nodige updates uitvoeren indien nodig. Dit alles bespaart kostbare tijd en zorgt voor efficiënte inkoop. Vanaf afstand!

Koffieconcept met Remote User Access Technology van TopBrewer

 
Bezoek onze website en plan een (virtueel) kopje koffie in. Wij vertellen je graag hoe TopBrewer van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw organisatie en terugkerende collega’s en bezoekers!
 

 
Gerelateerde artikelen:
TopBrewer | Coffee, Pay and Go!
De Entree | Geef het de WOW-factor!
Hanneke ten Buuren laat zien | Hoe werkt Touchfree koffie van TopBrewer
TopBrewer Coffee Journey | From bean to cup