Skip to main content

Stap binnen bij een bedrijf en je voelt de “vibe”. Het is dé bedrijfscultuur. De vibe wordt gevormd door de sfeer, inrichting, werkomgeving en cultuur. Deze zogenaamde “third space” is die ruimte waar wordt gewerkt, met persoonlijk contact en spontane interacties. Waar komt deze populariteit vandaan? En hoe bereik je het maximale resultaat met een third space?
 

Jong talent & third spaces

De koffiezaak op de hoek is een goed voorbeeld van de third space. Al jaren bieden zij een aangename en comfortabele ruimte voor mensen die willen werken, maar ook persoonlijk contact willen. Het is goed toeven met verse koffie en prettige zit- en werkplekken. Deze tendens van thuiswerken is bekend bij werkgevers, en met het groeiende personeelsbestand van Millenials en GenZ (lees meer… De vijf factoren die van invloed zijn op de Millennial werkplek.) vereist de werkplek nu meer creativiteit en flexibiliteit. De third space wordt nu vooral gebruikt om dit jonge talent aan te trekken, het idee; de flex-plek werkers een thuis geven.
Het blijkt dat medewerkers zich het meest productief voelen aan hun bureau, maar dat ze hier niet worden geïnspireerd. En tegen de verwachting in is de kantoortuin niet de plek waar de productiviteit en samenwerking tussen werknemers verhoogt wordt, het creëert juist afleiding. Een third space is wat de jonge werkende generatie wil; geen traditioneel kantoor meer met vaste bureaus, maar ontsnappen aan de dagelijke kantoorsleur. Ze zijn volledig ‘at ease’ in een ontspannen omgeving en laten hier de beste ideeën ontstaan.
Create new ideas!

Van huiskamersetting tot lange tafels

Wat de rol is van een third space is een belangrijk uitgangspunt bij het bedenken en inrichten van deze ruimte. Denk aan een huiskamersetting met comfortabele banken en fauteuils als het dient als ruimte waar je alleen of met een team een kop koffie kunt drinken ter ontspanning en om bij te praten. Is het een informele werkplek, plaats dan lange tafels. Is het een individuele setting, kies dan voor ‘cubes’ of kleine desks waar men rustig kan werken en telefoneren. Al deze mogelijkheden beïnvloeden de keuze voor het ontwerp van de ruimte en het meubilair. Laat men meebeslissen, of raadpleeg hun wensen, om de bestpassende third space voor jouw organisatie te ontwikkelen. Trends die hierin zeker niet mogen ontbreken zijn goede verlichting (natuurlijk daglicht!), akoestiek en groen beplanting. Deze factoren zijn van invloed op het fysieke en mentale welzijn van medewerkers. Een verhoogd welzijn leidt immers tot een hogere productiviteit en hogere output.
TopBrewer @Interfood

Het koffiepunt als het hart van de organisatie

Het koffiepunt is net als bovengenoemde factoren minstens net zo belangrijk bij het creëren van de third space. Goede koffie, thee en vers (bruis)water is een ongeschreven regel binnen de bedrijfscultuur geworden, thuis of in de koffiebar op de hoek drinkt men ook barista-kwaliteit koffie. Koffie is het centrale punt waar men even samen komt, er ruimte is voor spontane interacties en waar verrassend genoeg vaak de beste ideeën en creaties bedacht worden. TopBrewer biedt zo’n high end koffieconcept dat voorziet in al deze gemakken. Het concept leent zich uitstekend voor corporate workplaces en future office design. Als zelfbedieningsconcept, (betaald) to go of als eye catcher voor ontvangen en bedienen van gasten. TopBrewer past in iedere gewenste setting, met het  innovatieve besturingssysteem middels de TopBrewer App, ben jij jouw eigen barista!

future office koffie
Hanneke ten Buuren & Charlotte Cornelissen @TopBrewer showroom Amsterdam Zuidas

Zelf een TopBrewer experience ervaren? Kom langs voor een kop koffie! Plan direct een koffiedate.