Skip to main content

De missie van TopBrewer is om de beste kwaliteit koffie te verkopen. De koffiebonen die gebruikt worden voor de diverse koffiemelanges, zijn van categorie 1-kwaliteit, oftewel ‘specialty coffee’. En nee, dit is absoluut niet hetzelfde als ‘speciale koffie’. Er wordt niets toegevoegd aan de koffie (siroop, likeur, melk). Het gaat om pure koffie van hoogwaardige kwaliteit, zonder allerlei toevoegingen die invloed hebben op de pure smaak.

Het drinken ervan wordt steeds populairder in Nederland. Het merendeel van de bevolking drinkt nog steeds koffie uit gewoonte. Maar een groeiend aantal mensen begint de verfijnde en complexe smaken van koffie te waarderen. Maar wat is er nu zo speciaal aan ‘specialty coffee?’

Deze term werd voor het eerst gebruikt in 1974. De Noorse Erna Knutsen verwees in een editie van ‘Tea & Coffee Trade Journal’ naar koffiebonen met unieke smaakeigenschappen die ontstaan door de wijze van verbouwen en het verwerken ervan. Ongeveer 1% van de wereldproductie van koffie is specialty coffee. De prijs van deze koffiebonen wordt niet bepaald door de beurs, maar door hun kwaliteit en zeldzaamheid. Er zijn bepaalde richtlijnen opgesteld om de titel ‘specialty coffee’ te mogen dragen.

De koffie van TopBrewer is gemaakt van perfecte, rijpe bessen die met de hand worden geplukt. Dit is een zorgvuldig en intensief proces. Deze ‘A grade’ groene koffiebonen van topkwaliteit worden direct verkregen van onze plantages uit Brazilië, Nicaragua en Ethiopië. De ‘specialty coffee’ van TopBrewer start bij onze partners in het land van herkomst die de koffiebonen met zorg selecteren. Dit proces zet zich voort door het controleren van samples die naar onze koffiebranderij, Amokka Roasters, worden gestuurd. Daar testen we de bonen op onze eigen apparatuur.

TopBrewer streeft ernaar om de meest directe en sterke relaties met onze leveranciers te hebben. Waar mogelijk hebben wij direct contact met de koffieboeren. De werknemers ontvangen een behoorlijk salaris, hebben goede arbeidsomstandigheden en 20% van de grond blijft onaangeraakt om zo de omgeving te beschermen. Doordat zowel de productie en het brandproces in eigen beheer is, waarborgen we de kwaliteit en kunnen we direct weer investeren bij de TopBrewer boeren. Al deze aspecten zorgen ervoor dat onze koffiebonen de titel ‘specialty coffee’ mogen dragen.

Met onze Amokka koffie zijn we volledig transparant over de weg die de koffie aflegt. Ben je benieuwd naar onze koffie range? Klik dan hier.