Skip to main content

De omgeving waarin we leven en werken verandert door de vooruitgang in technologie en Internet of Things (IoT). In kantoorgebouwen is er geen twijfel meer dat een slimmer gebouw een efficiëntere en productieve werksfeer bevordert en dat dit leidt tot tevreden en gelukkig personeel. Maar wat is een slimme IoT-technologie die daadwerkelijk invloed heeft op de werkplek?
Het klassieke kopje koffie werd vroeger door de koffiedame op kantoor uitgeschonken uit grote thermoflessen. Het rammelende geluid van de kopjes op het karretje luidde de koffiepauze in. Maar stel je nu eens voor, met de kennis van nu en alle technologische ontwikkelingen die er nu zijn, hoe futuristisch het zou kunnen zijn.


Met Topbrewer hebben we onze eigen vertaling eraan gegeven. Een Smart Coffee concept dat past in Smart Workpaces, waarbij alles draait om Internet of Things. Het eerste koffiesysteem dat ‘under the counter’ haar machine herbergt en alleen met een elegante kraan als uitgiftepunt zichtbaar is. Geen traditionele koffiehoek meer, maar een Breakout Zone waar je elkaar ontmoet, gewerkt en vergaderd wordt. Met niet meer op iedere pantry een koffiemachine, maar slim verdeeld over verschillende plekken in het pand. De koffiemachine wordt letterlijk de ontmoetingsplek; de bump-opportunity, waar je spontaan met collega’s een koffiepraatje maakt (en waar vaak de beste ideeën uit ontstaan!). Koffie als het centrale punt in het pand: de collaboration-tool.
TopBrewer | Create new ideas!
Assael Architects x TopBrewer
millennials
De omgeving waarin we werken en leven verandert steeds door de vooruitgang in technologie en Internet of Things. In
kantoorgebouwen is er geen twijfel meer dat een slimmer gebouw een efficiëntere en productieve werksfeer bevordert en dat dit leidt tot tevreden en gelukkig personeel en betere resultaten. Een slim gebouw nu bestaat voornamelijk nog uit systemen die betrekking hebben op de algemene werking van het gebouw, dus slimme ventilatie, slimme verlichting en slimme verwarming. Steeds meer apparaten gaan werken volgens het Smart Building principe.
Future Offices
Het “slimme gebouw” leert, stimuleert en verzamelt gegevens en deze worden gebruikt om processen te optimaliseren, fouten te verminderen en de gebruikservaring te verbeteren. In een kantoor draait het steeds meer om experience. Traditionele werkplekken bestaan bijna niet meer. En er wordt steeds meer gebruikt gemaakt van Big Data.
Hoe maken wij gebruik van Internet of Things?

De real time data uit TopBrewers CoffeeCloud geeft informatie aan de facility teams over het gebruik en beheer van de machines in het pand. Met actuele notificaties wordt de operator dagelijks op de hoogte gehouden van de werking van de koffiemachines; wanneer er bijvoorbeeld koffiebonen bijgevuld moeten worden, maar ook hoe je op operationeel niveau het beste kun acteren. Dit leidt tot een efficiëntieslag in operating en een proactieve service.
Alle data in de CoffeeCloud draagt bij aan het optimaliseren van de customer experience. Ruim 80% van
onze klanten is online en deelt zijn data. Data is leuk, maar wat doe je ermee?
Het TopBrewer systeem kan geïntegreerd worden in andere IT-systemen, waardoor wij en onze klanten, slimmer en efficienter kunnen inspelen op processen als operating en service. Het brein van een gebouw kan fungeren als een controle centrum voor de TopBrewer en het kan bijdragen aan het leveren van een slimmer energiebeheer.
coffeecloud


Die integratie doen we voor onder andere klanten als Microsoft Amsterdam “The Outlook” en A-Stay Hotels Antwerpen. Hoe lees het in onze whitepaper: Smart Coffee.
Wil je de whitepaper ontvangen, stuur dan en mail aan ons via info@topbrewer.nl of kom een kop koffie drinken.
Microsoft x TopBrewer Big Data
Dank aan Go Smart Industry, Enschede georganiseerd door Innovadis BV. Het Facto Event: Smart Building en het Smart Workspace Design Summit.