Skip to main content

De omgeving waarin we leven en werken veranderd door de vooruitgang in technologie en Internet of Things (IoT). Slimme en IoT technologie is bijna niet meer weg te denken.

Veel huishoudens zijn tegenwoordig al in het bezit van een Smart Speaker die onder andere de lichten voor je aan en uit kan zetten, timers en wekkers kan instellen, muziek kan afspelen en je kan helpen je boodschappenlijstje te creëren. Hierbij hoef je de speaker alleen maar aan te sturen door middel van spraak.

Deze slimme technologie kan op de werkvloer ook (op vele manieren) zorgen voor veel gemak en het welzijn en de tevredenheid van je medewerkers. De zogenoemde ‘Slimme’ gebouwen (smart buildings) kom je steeds vaker tegen en dit zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Waar een slim gebouw op dit moment nog bestaat uit onderling verbonden systemen die betrekking hebben op de algemene werking van het gebouw, denk aan ventilatie, verlichting en verwarming, kunnen we voor de toekomst wel aannemen dat vrijwel alle apparaten en systemen in zo’n ‘slim’ gebouw met elkaar verbonden zullen zijn.

Ook ‘slimme’ koffie zal hierin onmisbaar zijn en een grote rol gaan spelen in het vergroten van de efficiëntie, persoonlijke prestaties en een unieke customer en employee experience. Met TopBrewer bieden we een uniek ‘smart-koffie’-systeem. Met het eigen CoffeeCloud-systeem integreren we op dit moment al de smart-koffie technologie bij onze klanten als Microsoft Amsterdam. Waarom is smart koffie zo belangrijk voor millennials? Lees meer in onze blog: Millennials | De werkplek en koffie

Microsoft Schiphol

Het kantoor The Outlook van Microsoft Schiphol heeft een complete transformatie ondergaan. Zij hebben een kantoorgebouw gecreëerd met een scala aan smart systemen die haar medewerkers onder andere verteld wat voor hen op dat moment de beste plek is om te werken en waar zij deze kunnen vinden. Ook hebben zij in dit kantoor een “Virtual lobby Experience” ontwikkeld die klanten geheel autonoom ontvangt volgens de ‘arrive, stay, depart’ formule.

TopBrewer koffie in de ideale setting voor Microsoft

 

 

 

 

Bij binnenkomst kunnen bezoekers middels het invullen van hun e-mailadres digitaal inchecken. Hierdoor kan het systeem de bezoekers herkennen die al eens eerder zijn geweest waardoor het registratie veld met bestaande gegevens automatisch zal worden ingevuld, denk dan bijvoorbeeld ook aan het kenteken van je auto om het parkeren te bevestigen. Vervolgens wordt ze gevraagd wat het doel is van hun bezoek en met wie zij een afspraak hebben.

TopBrewer heeft met haar koffie concept hierop ingespeeld en is samen met Microsoft bezig met de ontwikkeling van integratie van de TopBrewer app in het smart platform van Microsoft. Alle medewerkers en klanten van Microsoft kunnen nu al dagelijks na aankomst genieten van een heerlijke barista-kwaliteit koffie waarvan ieder voor zich zijn ideale samenstelling via de app door de minimalistische TopBrewer design kraan kan laten stromen.

Het TopBrewer concept in de ideale setting bij Microsoft Schiphol.
Het TopBrewer concept in de ideale setting bij Microsoft Schiphol.

 

 

 

 

 

 

“Het TopBrewer concept past perfect in de gedachte van Microsoft. Innovatief en met een unieke userinterface de eye-catcher. Met TopBrewer heeft Microsoft een hoogwaardige relatie opgebouwd. Niet alleen in het voortraject, waarbij de adviezen en de keuze omtrent de juiste koffiebeleving van groot belang zijn geweest, maar ook bij de user experience en relatie na installatie. Dit is het partnership waar wij naar op zoek zijn”, aldus Wilma van der Putten, Facilities Manager Benelux Microsoft.

Gooee vs. TopBrewer CoffeeCloud

millennials

 

 

 

 

In het ideale gebouw bewegen medewerkers en bezoekers zich zonder dat ze zich realiseren dat er een hele reeks van maatregelen is genomen voor hun comfort. Ondertussen is er achter de schermen aan vele knoppen gedraaid om zaken als de temperatuur, verlichting en luchtkwaliteit te optimaliseren. Ook wordt ruim op tijd duidelijk wanneer er zaken in aanmerking komen voor onderhoud of vervanging. Gooee ontwikkelde de software die alles in dat ideale gebouw in goede banen leidt. Bron: Met Gooee worden smart buildings nog veel slimmer, 16 april 2019

Deze software is een integraal IoT Building Intelligence Platform dat gebouwbeheersing, communicatie, sensoring en data-gegevens combineert. De vastgoedportefeuilles van huurders, facilitair managers en gebouweigenaren worden wereldwijd verbonden voor continu inzicht in real-time gegevens en rapportages.

TopBrewer biedt een zelfde soort platform als Gooee, namelijk TopBrewer’s eigen data management systeem; de CoffeeCloud. Ons eigen ‘smart-koffie’ systeem zorgt ervoor dat je waar en wanneer je maar wil real-time data  en inzicht kunt krijgen in de TopBrewer koffiemachines. Dit wordt beheerd via de app op je telefoon, tablet, of desktop. Het geeft je de mogelijkheid om in te zien hoeveel koffie er per dag wordt gedronken, welke de meest gedronken variant is en uiteraard nog veel meer. Tevens ontvang je een notificatie via de app die je verteld hoeveel bonen er nog in het reservoir van de TopBrewer zitten en wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is. Naast al deze merkbare voordelen stuurt de TopBrewer machine via de CoffeeCloud ook data naar onze monteurs. Zij kunnen er op hun beurt voor zorgen dat een storing  via het systeem wordt opgelost voordat deze merkbaar is bij de klant d.m.v. bijvoorbeeld een software update. Mocht een software update het probleem niet verhelpen dan kan de monteur door de ontvangen data vooraf zorgen voor de juiste materialen om de storing op locatie op te lossen. Met dit alles biedt TopBrewer de optimale customer experience voor haar klanten, gasten en medewerkers.

De CoffeeCloud van TopBrewer op je smartphone.
De CoffeeCloud van TopBrewer op je smartphone.

 

 

 

 

 

 

Over enige tijd zijn slimme gebouwen niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Nu is dan ook het moment om alvast de investeren in slimme technologie op de werkvloer en je medewerkers de ideale werkplek te bieden.

Event: Go Smart Industry

Hanneke ten Buuren is eigenaar van – en drijvende kracht achter – TopBrewer Nederland: “TopBrewer is het workplace koffieconcept van Deens ontwerp en verovert in hoog tempo de Nederlandse markt. Geen traditionele koffiehoek meer, maar een ontmoetingsplek waar gewerkt en vergaderd kan worden. Gepersonaliseerde koffie, opgeslagen in de app en met een druk op de knop wordt jouw eigen koffie favoriet gezet. Be your own barista!”

De volgende revolutie in de industrialisatie, ook wel de industrie 4.0 genoemd, wordt steeds belangrijker voor bedrijven in de maakindustrie. Slimme producten, diensten, productieprocessen en businessmodellen staan hierbij centraal. Bij de meeste organisaties roept de Smart Industry nog vragen op. Innovadis, Inextenzo, Novel-T en de VMO organiseren daarom jaarlijks een event over de Smart Industry. Tijdens dit event vertellen inspirerende sprekers uit de maakindustrie over de technische mogelijkheden en kansen die de Smart Industry voor uw bedrijf biedt. Om kennis op te doen en bij te blijven in bij de nieuwste ontwikkelingen om het volledige uit de techniek te halen.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek TopBrewer op het GO Smart Industry event op donderdag 3 oktober in de Performance Factory in Enschede. Kun je nu al niet wachten? Klik dan alvast op onderstaande link voor meer informatie over het GO Smart industry event!

 

Go Smart Industry

 

 

Donderdag 3 oktober 2019, Performance Factory Enschede.

 

Lees ook: Millennials | De werkplek en koffie