Skip to main content

Hanneke ten Buuren, Renée Ruisendaal en Pim van der Plank van het TopBrewer Team zijn eind september op pad geweest voor de SCA-training ‘Introduction to Coffee’. Deze werd aangeboden door ITC, International Tea and Coffee Academy. Door het afronden van de opleiding is TopBrewer nu meteen ook de trotse bezitter van het SCA-certificaat. Dit is voor ons erg waardevol. Enig idee waarom?

Specialty Coffee Association (SCA)

De Specialty Coffee Association is een internationale non-profit organisatie die duizenden koffie-professionals over de hele wereld representeert. Van boer tot barista. De SCA stimuleert een wereldwijde koffiegemeenschap en ondersteunt activiteiten om van specialty coffee een bloeiend, rechtvaardig en duurzaam product te maken voor de hele waardeketen.

De SCA heeft een zogenaamd Coffee Diploma samengesteld. Een internationaal erkend certificaat voor de kennis en vaardigheden als koffie-professional. Diverse bedrijven, waaronder ITC, bieden trainingen die zijn ontworpen om je te helpen een succesvolle carrière in de koffie-industrie op te bouwen.

Training SCA Coffee Introduction

De training is bedoeld voor koffieliefhebbers die graag meer willen weten over de reis van de koffieboon. Voor het TopBrewer Team dus absoluut ‘the place to be’. De training SCA Coffee Introduction heeft ons een brede en theoretische basis gegeven met als bonus een internationaal erkend certificaat! Wat de precieze inhoud is van de training?

Er worden verschillende onderwerpen besproken, zoals de geschiedenis van de koffie, de koffieplant, het oogsten en verwerken van de koffiebessen. De trainers leggen het verschil uit tussen een Arabica en een Robusta en laten de verschillende zetmethodes zien. En als klap op de vuurpijl gingen we een aantal koffies cuppen. Hartstikke leuk en interessant! Met deze kennis op zak kunnen we onze klanten nóg beter van dienst zijn.

Ben je benieuwd naar ons koffieconcept? TopBrewer heeft de traditionele bean-to-cup koffiemachine omgetoverd tot een innovatief under-the-counter concept. Met haar stijlvolle kraan en app-gecontroleerde techniek bieden wij een unieke touchfree koffiebeleving die je niet snel vergeet. Bekijk hier onze producten en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact