Skip to main content

Recycling is key

Recycling is key

April, 2023 | Consumenten hebben steeds meer aandacht voor de milieu-impact van hun aankopen. Zij zoeken naar recyclebare, composteerbare en herbruikbare verpakkingen. Duurzame verpakkingen voor koffieproducten worden steeds populairder. TopBrewer begrijpt dit! Onze koffieverpakkingen zijn inmiddels 100% biologisch afbreekbaar. Wij proberen al jaren jouw heerlijke kop koffie zo duurzaam mogelijk te serveren. 

Recycling van koffiedik

Uiteraard zijn er continu ontwikkelingen die door TopBrewer op de voet gevolgd worden. Op dit moment is het gebruik van koffiedik als grondstof voor nieuwe producten een hot item. Wij gebruiken al het koffie-afval dat in onze koffiebranderij wordt geproduceerd als compost voor de omliggende bomen. Maar er zijn ook andere duurzame oplossingen.

Koffie Recycle Service

Onze koffieverslaving is in Nederland goed voor zo’n 12 miljard kopjes koffie per jaar. Een bizarre hoeveelheid! Het koffiedik ervan belandt grotendeels bij het restafval. Dat is zonde, want als koffiedik op de juiste manier wordt gescheiden is ‘t een schone en niet vervuilde grondstof, waar prima nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. 

Dus… drinkt uw organisatie meer dan 600 kopjes koffie (5 kilo koffiebonen) per week? Dan biedt de Koffie Recycle Service (KRS) dé oplossing. Deze service zorgt ervoor dat het koffiedik niet naar de vuilverbranding gaat, maar wordt gerecycled. En het mooie is, door gebruik te maken van de KRS krijgt jouw bedrijf het koffiedik weer terug in de vorm van nieuwe producten. Bijvoorbeeld koffiebekers of notebooks. TopBrewer vindt dit geweldig en steunt dit duurzame initiatief. Wil jij vanaf nu ook koffiedik recyclen met jouw bedrijf? Lees er hier alles over.  

Lucky Cup

Per 1 juli 2023 gaat het verbod op gratis koffiebekers in. Vanaf die datum zal er bovenop de prijs voor de koffie een extra bedrag betaald moeten worden. Een mooi moment om de TopBrewer koffie te gaan serveren in de Lucky Cup. Deze recyclebare design koffiebeker is gemaakt van koffiedrab en plantaardige materialen. Hiermee wordt voorkomen dat het koffiedik op de vuilnisbelt terecht komt en bij de verbranding CO2 uitstoot.

Een gerecyclede koffiebeker van koffieprut klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar de Lucky Cup is de ideale koffiebeker voor barista lovers. Met zijn ronde bodem en perfecte diameter creëert de koffiebeker een optimale coffee experience. En daar houden we van bij TopBrewer. Bij ons draait alles om beleving. Je geniet misschien wel nóg meer van jouw gepersonaliseerde kop koffie als je weet dat je uit een duurzame cup drinkt. Er is zelfs een coffee-to-go uitvoering! En dat alles zonder de smaak van karton en plastic. Mooi, toch? Precies de reden dat we zijn gaan samenwerken met Coffee Based voor de levering van recyclebare koffiebekers. 

Meer weten over onze bijdrage aan een betere wereld? Lees hier alles over onze drie pijlers op het gebied van duurzaamheid.