Skip to main content

Nu we weten dat de toekomst van werk ‘hybride’ zal zijn, wacht voor veel bedrijven een nieuwe uitdaging. De volgende 5 kritische factoren spelen mee bij toekomstige beslissingen. Je zult in dit artikel lezen dat het kantoor steeds meer een ontmoetingsplek wordt met koffie als essentieel onderdeel. Een koffiepunt, waarbij de TopBrewer de hoofdrol kan spelen!

#1 – De spanning tussen individuele en organisatorische behoeften.

Jouw personeel werkt thuis misschien graag op pluizige pantoffels, geniet van een favoriete kop koffie in de ochtend en vermijdt woon-werkverkeer. Maar face-to-face werken is de beste manier om relaties op te bouwen, netwerken te koesteren en van anderen te leren. De beste connecties en het uitwisselen van onverwachte ideeën, komen tot stand door mensen tegen het lijf te lopen bij de koffiemachine.

#2 – De spanning tussen korte termijn en langere termijn

Hybride werken is nieuw. Niemand van ons heeft dit eerder gedaan, maar neem niet te snel beslissingen die te permanent zijn. Je weet nog niet hoe jouw eisen zullen verschuiven, hoe de behoeften van klanten zullen veranderen en hoe de werkplek zal moeten reageren. Ontwikkel een plan voor hybride werken en laat voldoende ruimte om dit aan te passen waar nodig.

#3 – De kwestie van controle

Thuiswerkers hebben maandenlang controle gehad over hun schema’s en werkpatronen. Als mensen meer keuze en controle hebben, zijn ze meer betrokken, tevredener, gelukkiger en ze presteren beter. Je zult dus flexibel moeten omgaan met waar, wanneer en hoe jouw personeel werkt en een goede balans moeten vinden tussen empathie voor werknemers en de noodzaak om mensen verantwoordelijk te houden voor geweldig werk.

#4 – De behoefte aan verbinding

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen weer naar kantoor willen, is om opnieuw contact te maken met collega’s en hun relaties op te frissen. Teams zouden kunnen plannen welk werk allemaal face-to-face moet worden gedaan en welk werk kan worden bereikt, terwijl iedereen op afstand werkt.

#5 – Dwingen, niet verstandig

Als je mensen terughaalt naar kantoor, is het minder effectief om mensen te dwingen. Wek vertrouwen door open te zijn over wat ze kunnen verwachten en door respect te tonen voor de unieke behoeften van mensen. Mensen zullen oprecht gemotiveerd zijn om terug te keren naar kantoor wanneer de ervaring positief is. Zorg ervoor dat jouw kantoor mensen de mogelijkheid biedt om met elkaar in contact te komen, van elkaar te leren en relaties op te bouwen.

Contact