afspraak-maken
Plan een afspraak

BRAZILIË – Fazenda Progresso Farm

Fazenda Progresso Farm is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1984 door de familie Borré – die het land al drie generaties lang bebouwd. De koffieplantage bestaat uit 687 hectare grond en ligt in de provincie Bahia – dichtbij de evenaar.

Tijdens de oogstperiode (april – augustus) heeft Fazenda Progresso ruim 300 seizoenarbeiders die bessen plukken in dienst.
De familie Borré biedt hun werknemers goede arbeidsomstandigheden. Ook voor de gezinnen en familieleden van de boeren bieden zij gedegen faciliteiten, zoals een school voor de kinderen, medische hulp, dagelijkse maaltijden en een lidmaatschap van een vakbond met een gegarandeerde beloning als – om welke redenen dan ook- niet geoogst kan worden.

Met de 687 hectare koffieteelt biedt Fazenda Progresso de beste Arabica-koffieboon. Deze wordt op een hoogte van 1.150 meter gekweekt om de superieure kwaliteit te kunnen blijven garanderen.
De koffie restanten worden circulair ingezet door het grotendeels op te nemen in combinatie met andere micro-organismen voor de bemesting van hun aardappelproductie.

Voor de bevordering van een duurzame omgeving voor de toekomst laat Fazenda Progresso 20% van hun land onaangeroerd.

Terug naar Koffie