afspraak-maken
Plan een virtuele kop koffie

NICARAGUA – Café Nor

Café Nor werd in 2010 opgericht door Frederik Zeuthen en Henry Sequeira in Matagalpa. Ze werken nauw samen met vele kleine lokale koffieboeren (inmiddels ruim 400!). Door hun inzet helpen zij de teelt te verbeteren en het inkomen voor de koffieboerderijen te verbeteren.

De intieme relatie die AMOKKA Coffee Roasters (voor TopBrewer) heeft opgebouwd met Café Nor resulteert in een nauwe samenwerking. De koffie die hier wordt geproduceerd is een single origin koffie en noemen wij ‘Sweet Nica’.
Wij investeren direct -door een bovengemiddelde koffieprijs te betalen via Café Nor -in de ontwikkeling en implementatie van meer biologische landbouwmethoden voor de koffieboeren.

Café Nor doet dit door de koffieboeren steun te bieden bij het optimaliseren van de kwaliteit van de koffiebonen en zo hun opbrengst te verbeteren met als doel hen te helpen een hogere prijs voor hun koffie te ontvangen. De koffie wordt verzameld door Café Nor, waar het wordt gewogen, gedroogd, op kwaliteit wordt gesorteerd en verkocht. Bekijk de video om van de producenten van het Café Nor-project met een van de koffieboeren aan het woord.

Café Nor is een zelfstandig klein bedrijf dat door haar directe relaties de kwaliteiten en de uitdagingen van de koffieteelt in het Matagalpa-gebied begrijpt en monitort. Ze doen dit door de lokale producenten de technische ondersteuning te bieden de ze nodig hebben ter verbetering van hun koffieteelt. Maar zij bieden ook ondersteuning als het aankomt op management, bestrijding van insecticiden en ziekten en daarnaast ook financiële support voor voedingsstoffen.

Terug naar Koffie

Touchfree koffie zetten
met de TopBrewer App!


Stel zelf jouw eigen koffie samen op jouw eigen telefoon via de TopBrewer App of via TopBrewerVoice.

App StorePlay store

X