Skip to main content

FOTO

We kunnen er niet meer omheen, de aarde warmt op en hier moeten wij met z’n allen een stokje voor steken. Niet alleen thuis maar zeker ook op kantoor worden er steeds meer duurzame aanpassingen gedaan die bijdragen aan een groene wereld. Tegelijkertijd hebben deze trends een grote invloed op het welzijn van medewerkers. Er zijn heel veel mogelijkheden in het toepassen van deze trends maar waar begin je en wat past binnen jouw organisatie?

Je denkt misschien aan ingrijpende architectonische aanpassingen maar dit hoeft niet het geval te zijn. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met koffie. Een goede werksfeer begint bij goede koffie. TopBrewer koffie heeft verschillende kenmerken die bijdragen aan een betere wereld en een betere werkplek. Zo zijn de TopBrewer blends van onze Amokka Roastery bijvoorbeeld Direct Trade en is onze unieke design kraan gemaakt van recyclebaar staal. Via de app kan ieder zijn of haar eigen favoriete koffie samenstellen wat een unieke en milieu-proof beleving biedt voor werknemers en klanten

 

Duurzaamheid op kantoor

Als je ‘duurzaam’ hoort denk je waarschijnlijk direct aan milieuvriendelijk. Maar vergeet niet dat duurzaamheid ook zeker ‘mensvriendelijk’ is. Duurzaamheid staat eigenlijk voor het tegemoetkomen aan de behoeften van vandaag zonder toekomstige generaties te benadelen in hun behoeften. (bron: Manutan | duurzaamheid op kantoor)

Bij ‘milieuvriendelijk’ kun je denken aan energie besparen, gebruik van duurzame materialen en middelen of afvalvermindering.

‘Mensvriendelijk’ kan zijn; het gebruik van beplanting of bieden van gekoeld water om frisdrankconsumptie en gebruik van plastic flessen te reduceren. Maar ook het inrichten van een loungehoek om samenwerking te stimuleren draagt hieraan bij.

De ontwerpmethodiek voor een ‘mensvriendelijk’ kantoor wordt ook wel Healing Office genoemd. Het artikel van F-Academy geeft een goed voorbeeld van de invloed van mensvriendelijkheid op kantoor

De TopBrewer is speciaal ontworpen voor de corporate workplaces en bevorderd zowel milieu als mens. Niet alleen beidt TopBrewer koffie, ook gekoeld plat of bruisend water voor op kantoor kan met TopWater (het zusterproduct van de TopBrewer) gerealiseerd worden. Met dezelfde tijdloze design kraan kun je hiermee het gebruik van frisdrank en plastic afval reduceren.

 

Biofilisch kantoor

Het meeste van de tijd besteden wij binnen en misschien wel meer op kantoor dan thuis. Niet zo gek dus dat het belangrijk is te zorgen voor een milieu- en mensvriendelijke omgeving.  Mensen functioneren beter als ze in contact staan met de natuur. Ze krijgen er meer energie van. Door de natuur naar kantoor te halen draag je dus bij aan de ‘employee wellbeing’.

FOTO

Maar hoe verplaats je de natuur naar kantoor? Dit kan heel gemakkelijk door planten of natuur- en aardetinten in het ontwerp de verwerken. Maar denk ook aan een natuurlijk behang, veel natuurlijk daglicht of een verstuiver met bijvoorbeeld de geur van het bos. Tal van opties die bijdragen aan tevreden en gezonde werknemers. (bron: F-Facts | Het Biofilisch kantoor)  

 

Zero Waste, Recycle & Circulair

Wereldwijd wordt een derde van de voedselproductie verspild. Dat is 40 kilo eetbaar voedsel per persoon per jaar (!) en dan hebben we het nog niet eens over non-food producten.

Je kunt je wel inbeelden dat er ook op kantoor nog steeds een hoop verspild wordt. Denk bijvoorbeeld aan, pennen, notitieblokken, het versturen van hardcopy facturen, papieren handdoekjes, koffiebekers of plastic waterflesjes.

Dit zijn allemaal voorbeelden die je gemakkelijk kunt vervangen voor duurzame producten. Digitaliseren reduceert het grootste deel aan inkoop van papier en pennen en het scheelt je uiteindelijk dus ook een hoop kosten. Ga samenwerkingen aan met je leveranciers, ze kunnen hun product bijvoorbeeld weer innemen zodra de leverduur is beëindigd

TopBrewer werkt nauw samen met haar klanten van tekentafel, tot planning, installatie en verder. Dit zorgt voor een compleet advies.

Zo is het goed om te weten dat de verpakking van onze koffie blends biologisch afbreekbaar zijn en onze koffieprut wordt gebruikt voor het kweken van oesterzwammen door Gro-Holland. De elegante design kraan is gemaakt van recyclebaar staal (dit bespaart tot 80% aan CO2-uitstoot en tot 75% aan energie in vergelijking met de nieuwe productie uit grondstoffen). TopBrewer heeft geen boiler maar maakt gebruik van het flash heating systeem. Dit betekent dat de machine overschakelt naar power-saving mode tijdens rustige periodes en door de over-night updates gaat hij veel langer mee dan de meeste koffiemachines. Hierdoor ervaart iedere klant dezelfde TopBrewer-Experience, of je nou een nieuwe machine hebt of een van 8 jaar oud.

FOTO | FOTO

Corporate Social Responsibilities

Corporate Social Responsibility (CSR), het is niet langer de vraag óf CSR policies geintegreerd zouden moeten worden maar hóe ze geintegreerd kunnen worden.

CSR staat voor het integreren van maatschappelijke en milieuaspecten in een onderneming. Het draait allemaal om het idee dat bedrijven de wereld kunnen verbeteren of in ieder geval een poging doen de negatieve foot-print te verminderen.

Koffie is het op één na meeste verhandelde product ter wereld, het is dus goed om de duurzaamheid van de koffie die je serveert en consumeert te onderzoeken.

FOTO

 

Direct Trade

Direct trade’ is een veelvoorkomende term in de koffiewereld en word vaak gezien als ‘meer dan Fair Trade’ omdat het verder gaat dan de normen die zijn vastgelegd onder Fair Trade.

Wereldwijd serveert iedere TopBrewer onze Amokka koffie blends. Onze volledige koffie range van Amokka wordt direct ingekocht van onze partners over de hele wereld, van Nicaragua tot Nepal en Peru.

Wij geloven in Impact Trade!

FOTO