Skip to main content

TopBrewer heeft haar dienstverlening onlangs uitgebreid met een eigen Servicedienst. Pim van der Plank versterkt sinds 1 maart 2022 het TopBrewer Service Team. Hij is als Service Engineer het eerste aanspreekpunt bij installaties, storingen en andere technische zaken.  

Before TopBrewer 

Pim vertelt: “Ik heb de pabo afgerond, een jaar als meester voor de klas gestaan, maar had het gevoel dat dit het voor mij niet was. Vervolgens ben ik Small Business en Retail Management gaan studeren en kwam ik uiteindelijk bij Gio Coffee terecht. Als monteur in de servicedienst was ik elke dag onderweg naar klanten om storingen aan koffiemachines op te lossen. Terwijl ik daar werkte, heb ik een jaar lang civiele techniek gestudeerd”.  

Servicedienst  

“TopBrewer wilde een eigen servicedienst opzetten en zocht iemand die dit kon opbouwen. Ik kwam op het goede moment met TopBrewer in contact, want ik vroeg me net af of er bij Gio Coffee nog doorgroeimogelijkheden voor mij waren. Mijn primaire taak bij TopBrewer is er met het Service team voor zorgen dat onze klanten een werkende koffiemachine hebben. Een storing proberen we eerst op afstand op te lossen. Als dit niet mogelijk is, gaat het TopBrewer Service team naar de klant toe. De storing moet zo snel mogelijk opgelost worden. Als er geen koffie is, staat het hele bedrijf stil”, lacht Pim.  

Nieuwe pand 

“Het nieuwe pand in Leusden is voor het Service team van TopBrewer een ideale werkplek. We hebben er alles bij de hand om goede service te verlenen. TopBrewer werkt samen met externe servicepartners en die worden door ons getraind. Het ene deel van de training bestaat uit basics: Uit welke onderdelen bestaat de machine, hoe werkt de machine, hoe maak je hem schoon? In het andere deel komt de uitgebreide software achter de TopBrewer aan bod. Met de Coffee Cloud kan het Service team op afstand dingen regelen, maar ook ter plekke bij de klant. Een hele handige tool. Naast trainingen proberen we op het gebied van sustainability zaken te verbeteren. In elke machine zit een kostbare zetgroep. Als hier iets aan mankeert, proberen we deze zelf te repareren”.  

Een ingenieus product 

“Wat ik zelf het mooist vind aan de TopBrewer koffiemachine is dat er een aantal ingenieuze dingen in verwerkt zijn. De ‘milk-return-action-pomp’ is een voorbeeld hiervan. Dit zorgt ervoor dat de leiding na de uitgifte van melk schoongezogen wordt, waardoor er geen water te zien is waarmee de leiding schoongespoeld wordt. En met de barista DJ tool kan TopBrewer op afstand wensen van de klant doorvoeren. Het Service team kan op die manier bijvoorbeeld de temperatuur van de cappuccino reguleren. Wat ik ook briljant vind, is dat je via de app met Siri een kop koffie kunt bestellen. Het is echt een heel mooi product. En de koffie is heerlijk! Ook niet onbelangrijk”.  

Denemarken 

“Het doel van mijn bezoek eind maart aan Scanomat in Denemarken was vooral een kennismaking met de mensen die bij dit bedrijf werken. Hier vindt de productie van de koffiemachines van TopBrewer plaats. Tegelijkertijd is het een koffiebranderij. Het was heel leuk en bijzonder. De plek zag er heel anders uit dan ik had verwacht. In plaats van een grote hal op een industrieterrein was het meer een soort hele grote mansion met uitzicht op zee. Mooi om te zien hoe de machines in elkaar worden gezet en uiteindelijk getest. Het was een super gave trip”.  

Pim sluit het interview af: “Ik ben 32 jaar, woon in Cothen met mijn vrouw en twee kinderen; een zoon en een dochter van negen en vijf jaar. In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn gezin. Bijna elke zondag brengen we een bezoek aan de boerderij, waar de verzorgpony van mijn dochter staat. Ik houd van koken, wandelen met de hond. Volgend jaar ga ik weer hockeyen. Ter voorbereiding hierop ga ik elke dag een half uurtje hardlopen na mijn werk”.  

Door de inzet van ons Service team garanderen we het behoud van TopBrewer machines en onderdelen en kunnen we een continue perfecte smaakbeleving bieden. Meer weten over onze producten? Lees dan hier verder. 

Contact