Skip to main content

Hoteltrends van 2023

Hoteltrends van 2023

Maart, 2023 | Ben jij een moderne hotelier? Dan is het een must om op de hoogte te blijven van de nieuwste hoteltrends. Deze geven richting aan je activiteiten en je kunt meteen zien hoe jouw (boutique) hotel ervoor staat ten opzichte van de concurrent. Jouw gasten vinden het natuurlijk heerlijk als er een goed bed is en een fijne douche, maar daar gaat het allang niet meer alleen om. Wellbeing staat voorop. Een totale beleving, waarbij alle zintuigen aan bod komen. Bij TopBrewer draait alles om beleving, dus wij snappen dat!

Smart hotel 

De belangrijkste hoteltrend in 2023 is misschien wel gezondheid en veiligheid. Na de pandemie willen gasten graag gerustgesteld worden, door te weten wat er wordt gedaan om hun verblijf veilig te maken. Als het gaat om koffie past het touchfree koffieconcept van TopBrewer precies in dit straatje.

Met de TopBrewer App op jouw telefoon of smartwatch stel je zelf je favoriete koffie samen, zonder gedeelde schermen of knoppen op de koffiemachine aan te hoeven raken. En het kan nóg veiliger. Met de introductie van TopBrewer Voice-Control zet je koffie door slechts ‘Siri’ in te schakelen. Je plaatst je koffiemok onder de designkraan en in no time wordt jouw kop koffie bereidt. Hygiënisch, eenvoudig en snel! Wat ook interessant is voor hotels, is de toevoeging van een betaalsysteem, zodat gasten contactloos kunnen betalen.

Op technologie gerichte hotels

Moderne gasten vertrouwen erop dat technologie een naadloos onderdeel is van hun hotelervaring. Het is dus belangrijk om functies en services aan te bieden die innovatief zijn en je laten opvallen in de mega concurrerende omgeving van de hotelindustrie. 

TopBrewer heeft het ontwerp van een traditionele bean-to-cup machine op z’n kop gezet. Alles draait om de experience. Met TopBrewer kun je op een fancy en innovatieve wijze koffie zetten. Je hebt onbeperkte vrijheid tot ‘t personaliseren en samenstellen van je eigen favoriete drankje. Dit gebeurt met de allernieuwste technologie, over the air-updates en CoffeeCloud als datamanagement systeem. Alles in één stijlvol concept.

Coworking met TopBrewer koffie

De definitie van ‘hotel’ verandert. Hiermee veranderen ook de behoeften van je gasten. Een belangrijke trend die is ontstaan uit de pandemie, is werken op afstand en lange verblijven. De vraag naar coworking en flexibele werkruimtes stijgt. Hotels spelen hierop in door het workplace concept te integreren in hun hotellobby of meeting rooms. 

Digital nomads zijn interessant voor de hotelindustrie. Hotels die ervaringen en ruimtes creëren voor deze doelgroep, onderscheiden zich van de concurrentie. Combineer coworking ruimtes met hotelkamers voor gasten die langer verblijven. Dit past uitstekend bij de ‘werken-waar-je-wilt-cultuur. Hierbij draait het niet alleen om een prettige workplace en sociale interactie, maar ook om een hoge kwaliteit van service, zoals verse bonen koffie, gratis WiFi en een veilige en vertrouwde werkomgeving. 

Het koffieconcept van TopBrewer is uitermate geschikt voor het (boutique) hotel als workplace. De koffie is van barista kwaliteit en de machine past in elke gewenste setting. De strak ontworpen design kraan creëert een unieke customer-experience en tovert de hotellobby of meeting room om tot een inspirerende omgeving, wat zorgt voor wellbeing onder je gasten.

Be your own barista

Personalisatie in de hotelindustrie wordt in 2023 naar een nog hoger niveau getild door ‘hyperpersonalisatie’. Hoe meer je de ervaring op de gast kunt afstemmen, hoe meer je opvalt. Alles wat je doet qua aanbod, acties en ervaringen moet draaien om de vraag: ‘Wat kan ik doen om deze ervaring persoonlijker te maken?’ Mensen willen verrast worden.

Ook dit klinkt ons als muziek in de oren! Via de TopBrewer App maak je in slechts enkele seconden een gepersonaliseerde kop koffie. Je selecteert eenvoudig de koffiebonen, eventueel volle of bijvoorbeeld havermelk en stelt de gewenste koffiesterkte in. Zo creëer je jouw eigen espresso, of macchiato en wordt ieder koffiemoment een echte verwennerij.

Zoals je ziet, sluit het touchfree koffieconcept van TopBrewer naadloos aan op een aantal hoteltrends van dit jaar. Koffie was nog nooit zó innovatief! Ben jij als moderne hotelier voorbereid op de trends van 2023 en ready voor ‘next-level-koffie’? Lees dan ons inspiratie e-book en geef jouw (boutique) hotel een boost!