Skip to main content

Een verse kop TopBrewer koffie smaakt erg lekker! Maar wist je dat het drinken van koffie ook gezond is? Een kopje koffie zit namelijk vol antioxidanten en goede voedingsstoffen die je gezondheid kunnen verbeteren. Maar om welke bewezen gezondheidsvoordelen gaat het dan precies?

Energie-boost!

Sommigen ervan waren je waarschijnlijk al bekend. Bijvoorbeeld dat de cafeïne in de koffie zorgt voor een tijdelijke verhoging van je energielevel. Maar wist je ook dat koffie verschillende aspecten van de hersenfunctie verbetert? Het gaat dan onder andere om je geheugen, humeur, waakzaamheid, reactiesnelheid en algemene cognitieve functie. Zeker in een werkomgeving is dit natuurlijk prettig. Niet alleen voor jezelf, maar vast ook voor je collega’s!

Bye bye vetzuur!
Daarnaast kan cafeïne het adrenalineniveau verhogen, waardoor vetzuren vrij komen uit vetweefsel. Het leidt ook tot een aanzienlijke verbetering in lichamelijke prestaties. Koffie is dus meer dan een kopje zwarte vloeistof. Er zitten essentiële voedingsstoffen in. Veel van de voedingsstoffen in koffiebonen zitten ook in de uiteindelijke drank. TopBrewer haalt haar koffiebonen direct uit eigen bron: Branderij ‘AMOKKA Coffee Roasters’. Hierdoor verwen jij je collega’s en klanten met de beste koffiebonen op de wereld.

Fitte en tevreden medewerkers
Bedrijven zijn gebaat bij gezonde werknemers. Een werknemer presteert optimaal op de werkvloer als hij fit is. Het drinken van koffie is niet alleen een heerlijke start van de dag, maar vermindert ook de kans op allerlei ziekten. Mooie bijkomstigheid, toch? Koffiedrinkers lopen bijvoorbeeld een veel kleiner risico op diabetes 2, op sommige soorten kanker en de kans om de ziekte van Parkinson te krijgen. Koffie kan je beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en dementie, veroorzaakt geen hart- en vaatziekten en zou de kans op een beroerte verkleinen. Koffie blijkt de lever te beschermen, kan depressie tegengaan, je gelukkiger maken en ervoor zorgen dat je langer leeft!

Kortom: het is goed om elke dag koffie te drinken, want het past in een gezond voedingspatroon. De koffiemachine verdient dus een centrale plek op de werkvloer. Met het touchfree koffie concept van TopBrewer, de smaakmakende eyecatcher bij jou op de werkvloer, kun je de koffie experience naar een hoger level brengen. Met behulp van onze smaakmakende eyecatcher besteden we aandacht aan de volledige customer experience bij jou op kantoor.

Wil jij koploper worden op het gebied van innovatie en de huidige koffiecorner transformeren in een ultieme ontmoetingsplek? Laat je inspireren door ons e-book. Mocht je na het lezen volledig geïnspireerd zijn? Dan drinken wij graag een kopje koffie met je om samen te kijken naar de eindeloze mogelijkheden van TopBrewer bij jou op kantoor!