Skip to main content

Smaakt een kop koffie niet nóg lekkerder als je weet dat het bedrijf erachter zich inzet voor duurzame en eerlijke koffie? Dat is nu precies waar TopBrewer voor staat! TopBrewer voelt zich verantwoordelijk voor de koffieboeren, de natuur en het klimaat. Daarom werken we aan verschillende duurzame ontwikkelingsdoelen, waarmee we positieve impact creëren. De volgende pijlers verdienen wat ons betreft een plekje in de spotlights.

Impact Trade

Wij betalen onze koffieboeren 50% vooraf en geven ze de garantie dat € 0,20 per kg aan een Impact Trade Project van hen wordt besteed. Zo heeft TopBrewer in Ethiopië bijvoorbeeld sport- en schoolprogramma’s gefinancierd en watersystemen aangelegd bij een aantal scholen. Door middel van onderwijs kunnen onze boeren hun bedrijf efficiënter runnen en hogere winsten genereren.

Schoon water 

Alle TopBrewer koffiemachines zijn standaard voorzien van BRITA waterfilters om een ​​hoog niveau van schoon water te garanderen. Deze filters worden na gebruik ingezameld, gerecycled en deels hergebruikt. Via Impact Trade hebben we voor een lokale school in Ethiopië een tapstation met schoon drinkwater geplaatst. Een mooie bijdrage aan de verbetering van het leven van de lokale bevolking. TopBrewer gaat voor duurzaam!

Verantwoorde consumptie en productie

De koffiemachines van TopBrewer stimuleren een circulaire economie. Onze over-the air-updates houden onze apparatuur up to date met de nieuwste technologie. Als de TopBrewer is afgeschreven, wordt de machine samen met alle onderdelen opgehaald en gerecycled. De TopBrewer en TopWater bestaan voor 90% uit gerecycled staal.

Onze koffie verpakkingen zijn inmiddels 100% biologisch afbreekbaar. En al het koffie-afval dat in onze koffiebranderij wordt geproduceerd, wordt gebruikt als compost voor de omliggende bomen. Verder maakt TopBrewer Nederland gebruik van leenauto’s en werkt iedereen in de Cloud.

Dit is slechts een greep uit onze duurzame ontwikkelingsdoelen, waar we enorm trots op zijn! TopBrewer kan de consument écht verzekeren dat zijn kop koffie op een ethische en eerlijke manier is ontwikkeld. Wil jij met TopBrewer investeren in de toekomst en het verschil maken op koffiegebied? Ontdek hier ons touchfree coffee concept.

Contact