Skip to main content

Koffie is onze passie. TopBrewer is steeds op zoek naar het beste van het beste. Dat zit ‘m niet alleen in de kwaliteit van de koffiebonen, maar ook in het maken van duurzame keuzes en maatschappelijk verantwoord ondernemen. TopBrewer gaat voor duurzame, eerlijke koffie van barista kwaliteit. Als je dat weet, smaakt een kop koffie een stuk lekkerder, vind je niet?

Direct Trade

TopBrewer is nauw betrokken bij het (zeer lange) bean-to-cup-proces. Goede koffie produceren is een serieuze zaak en kleine fouten zorgen voor onherstelbare schade. Dit begint al bij de plantages. Door de klimaatverandering moeten de koffieboeren dealen met extreme weersomstandigheden, die van grote invloed zijn op de oogst

Met ons Direct Trade principe waken we voor het behoud van duurzame teelt en processen. TopBrewer vindt het belangrijk dat het milieu geen onnodige schade ondervindt als gevolg van koffieteelt. Het gebruik van kunstmatige pesticiden proberen we zoveel mogelijk te vermijden. We hebben een partnership met onze koffieboeren, waardoor we de mooie reis van onze koffieboon op de voet kunnen volgen. TopBrewer is in het proces van a – z betrokken, en bezoekt ook regelmatig de plantages en hun koffieboeren voor een nauwe band en ondersteunt lokale projecten door investeringen te doen.

Amokka Roasters

TopBrewers koffie wordt al jaren gebrand bij Amokka Roasters, onze inhouse koffiebranderij. De koffie wordt hier met precisie gebrand. Onze roasters zijn ware vakmensen en halen het beste uit de koffiebonen. Als het brandingsproces is voltooid, worden de koffiebonen verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen. Deze voldoen aan hoge kwaliteitseisen en bevatten geen aluminium. De koffie blijft evengoed lekker vers en TopBrewer levert hiermee een bijdrage aan duurzaamheid en circulariteit.

Trace your TopBrewer Coffee

Koffieliefhebbers zijn op zoek naar duurzaamheid in de koffieketen. Zij willen weten waar hun favoriete koffie vandaan komt. ‘Trace your Coffee’ van TopBrewer speelt in op deze trend. Onze klanten kunnen door het scannen van de QR-code op de koffiezak achterhalen welke reis de koffieboon heeft afgelegd. Op dit moment kun je zelfs traceren welke persoon de koffiebonen op de plantage heeft geplukt! It’s all in the details…

Dit is slechts de duurzame visie van TopBrewer in een notendop. Op zoek naar een duurzaam, touchfree koffieconcept? Ontdek hier de gehele coffee journey van onze koffie.

Contact