Skip to main content

Touchfree koffiemachine voor het 1,5 meter kantoor – Het Anderhalve meter kantoor; hierover wordt veel gesproken sinds duidelijk is geworden dat we niet meer kunnen werken op kantoor zoals we voor Covid-19 deden. Naast de focus op kantoorinrichting en veiligheid op anderhalve meter is het nu des te belangrijker om ook te focussen op de individu, en het sociale aspect wat een gezond kantoor met zich meebrengt. Denk aan communicatie en samenwerking met collega’s onderling. Het koffie momentje tussen het werken door wordt daarom belangrijker dan ooit om op kantoor de dynamiek weer terug te brengen.
Hanneke ten Buuren, eigenaar TopBrewer, laat je in deze video zien hoe je de TopBrewer eenvoudig via de App in het Anderhalve Meter Kantoor bedient.
De Touchfree Koffiemachine
TopBrewer is het office koffieconcept dat met haar unieke karakter uitstekend past in het anderhalve meter kantoor. Door de externe bediening via de TopBrewer App (verbonden via Bluetooth) kan iedereen blijven genieten van een heerlijke kop koffie. Door haar ‘remote user access technology’ is het voor zowel de gebruiker als operator gemakkelijk om vanaf afstand en op een “veilige, hygiënische manier” je vertrouwde kop koffie te pakken. Je bedient de koffiemachine met jouw eigen mobiel en hoeft dus niet de koffiemachine, of in het geval van TopBrewer de gedeelde iPad aan te raken. Bijkomend voordeel is dat je via de TopBrewer App jouw favoriete koffie kunt selecteren; bijvoorbeeld extra sterk, havermelk in plaats van volle melk in jouw cappuccino, of een dubbele shot espresso – maak jouw keuze met een druk op de knop. #BeYourOwnBarista.
Remote Access to Coffee with TopBrewer
CoffeeCloud | Geen onnodige bezoeken en aanrakingen aan de koffiemachine
Niet alleen de werknemers op de kantoorvloer, ook aan de operators wordt gedacht. Voor operators is CoffeeCloud (het realtime data management systeem van TopBrewer) een uitkomst. De operating kan vanaf afstand, en gericht, ingezet worden. Geen eindeloze operating rondes meer over de verschillende afdelingen en verdiepingen, maar direct een push melding aan de (op die dag) verantwoordelijke operator. Denk aan push notificaties op de eigen mobiel of bijvoorbeeld desktop van operators voor het reinigen van de koffiemachine, koffiebonen bijvullen of de residubak legen – dit biedt een groot voordeel bij het optimaliseren en verbeteren van de efficiëntie, én het vermindert onnodige bezoeken aan, en onnodige aanrakingen aan de koffiemachine.
TopBrewer CoffeeCloud | Datamanagement Systeem
Accessibility
De TopBrewer App kan eenvoudig worden gedownload, de toegankelijkheid naar de App kan via de QR code – die in overleg met de klant, bij de machine wordt geplaatst of via narrowcasting op de iPad naast de TopBrewer.
TopBrewer & Microsoft | Creating Accessibility to all
Coffee Unites
Als TopBrewer Team merken we dat we nog intensiever contact hebben met onze klanten en partners. Alle on site visits, product intrinsieke activaties op locatie en trend events in onze showroom zijn tot nader bericht geannuleerd. Onze communicatie is echter flink uitgebreid; regelmatig contact met onze klanten via telefoon, mail, narrowcasting, webinars en blogs; denk aan informatieve tips en handleidingen voor remote user experiences; want een handjevol mensen werkt wel op kantoor en geniet van een kop koffie. De werkplek en het individu is de belangrijkste pijler als het gaat om werkgeluk in het ‘Anderhalve Meter Kantoor’. Hierop is onze werkwijze nu volledig gericht. De onderlinge relaties worden hiermee nog meer verstevigd, en het allerleukste om te zien is dat wij als team op een nog creatiever manier vanaf afstand onze koffie experience kunnen blijven delen.
TopBrewer Nederland
Hanneke ten Buuren is eigenaar van, en drijvende kracht achter TopBrewer Nederland. Opgericht in 2016 door Hanneke en de broers Brandsma, 4e generatie van het familiebedrijf Brandsma Koffie (125 jaar). TopBrewer Nederland is de exclusieve distributeur in Nederland en België. TopBrewer biedt een totaalconcept: de TopBrewer koffiemachine, de TopBrewer koffieboon (verkregen via Impact Trade) en de TopBrewer Service. TopBrewer houdt kantoor in Laren en heeft een showroom in Amsterdam op de Zuidas. TopBrewer biedt een uniek ‘smart-koffie’-systeem. Met haar eigen CoffeeCloud biedt het concept een unieke customer en operating experience. TopBrewer is hét handsfree koffieconcept voor kantoren. Het internationale merk is van Deens ontwerp en verovert met haar elegantie en minimalistische uitstraling in hoog tempo de Nederlandse markt. Door het innovatieve karakter verandert de traditionele koffiehoek in een break out zone; een ontmoetingsplek waar met gepaste afstand gewerkt en vergaderd wordt.
Hanneke en Charlotte | TopBrewer NL
Lees ook onze blogs:
De Entree | Geef het de WOW-factor!
Back to Work | Coffee Unites
Het Anderhalvemeter Kantoor

Bedien de TopBrewer vanaf afstand
Be Your Own Barista met de TopBrewer App