Skip to main content

TopBrewer staat voor duurzaam ondernemen. Door het gebruik van onze koffiemachine, lever je een bijdrage aan een gezond klimaat. De koffieboeren en coöperatie waarmee wij werken, hebben als doel sociaal economische en ecologische verbeteringen door te voeren.

Wat houdt dit precies in?  

De koffie op de koffieplantages groeit zoveel mogelijk in de schaduw. Hierdoor krijgt de koffie niet alleen een rijkere smaak, omdat de bessen langzamer kunnen rijpen, de biodiversiteit wordt ook verhoogd. En we proberen het gebruik van schadelijke kunstmatige pesticiden te vermijden.

In de fabriek waar de koffie wordt ontpulpt, gewassen en gedroogd, recyclen we het water (wett mill techniek). TopBrewer heeft in 2021 met een deel van de opbrengsten ook fors geïnvesteerd in zonne-energie, waardoor er geen uitstoot is van Co2.

Verder werkt TopBrewer Nederland ‘remote’ (geen kantoorpand), in de Cloud, maken zij gebruik van leenauto’s en papier is vervangen door digitaal verkeer. Het milieu ondervindt dus geen onnodige schade als gevolg van de koffieteelt.

Het maken van goede koffie is een serieuze zaak. Klimaatverandering ook! TopBrewer hecht daarom grote waarde aan Co2 neutrale processen van ‘bean-to-cup’. Met dit in je achterhoofd geniet je vast nét dat beetje extra van een kop koffie.

Contact