Skip to main content

De trend van thuiswerken zet zich voort. Thuiswerken blijft de norm, tenzij dat echt niet anders kan. Ondertussen wordt er achter de schermen van de kantoren door facility teams, architecten en projectinrichters hard gewerkt om het kantoor een nieuwe vorm te geven. De verwachting is dat men gedeeltelijk thuis (remote) zal gaan werken, en voornamelijk voor het sociale- en overleg aspect naar kantoor zal komen zodra dit weer mogelijk is. Het kantoor zal meer en meer gaan fungeren als social hub. In eerdere artikelen hebben we hier al veel aandacht aan gegeven, maar naast het kantoor zien we steeds meer vraag naar de al gevestigde trend: Co-Working.

Langzaamaan wennen we aan het thuiswerken. Al blijkt dit niet altijd ideaal in balans te zijn als het gaat om privé versus werk. Concentratie, een social talk, een kopje koffie of een gezamenlijk overleg, het zijn de elementen die gemist worden. Co-Working settings biedt die plek waar men behoefte aan heeft. Niet zo gek dus dat het concept Co-Working een blijvende trend is. Naar verwachting zal Co-Working ook zeker in de toekomst een ideale aanvulling zijn op het nieuwe werken.

#werkplekvandetoekomst

Een aantal jaren geleden konden we ons deze manier van werken niet voorstellen. 9 tot 5-banen in traditionele kantoorpanden waren de norm. De afgelopen jaren zagen we al meer en meer een dymanische kantooromgeving ontstaan, waarbij flexibel werken zijn intrede deed. Mede door de generatie millennials en Gen-Z; zij realiseren zich dat er meer is dan werken volgens een vast stramien, dag in dag uit. Het draait voor hen voornamelijk om de sociale balans en de vrijheid en verantwoordelijkheid die hierbij hoort. Waarom zou je vanaf een vaste plek werken als de moderne middelen en de digitalisering het mogelijk maken om te werken van overal waar je maar wilt.

Het Habitoor

De traditionele kantoor setting veranderd, verandering in de manier van werken, maar ook in de look & feel van de kantoren. De vaste bureaus, archiefkasten, systeemplafonds en tapijttegels zijn verdwenen. Want zeg nou zelf, dat zou je thuis toch ook niet willen? Ons werkpatroon verandert van werk en privé gescheiden naar een flexibele invulling hiervan. In de afgelopen maanden hebben we ervaren dat het doen van een privé klusje tijdens het thuiswerken tussendoor gedaan kan worden, om op een later moment op de dag weer aan het werk te gaan. Dat kan en mag ook volgens de vele trends in werkplek concepten, zo ook in het concept van Interieurarchitect Casper Schwatz.
Hij bedacht het Habitoor. Een werkplek die onderdeel wordt van je leefpatroon. Een plek waar men graag naartoe gaat om mensen te ontmoeten en geïnspireerd raken. Het draait er om Employee Wellbeing met Activity Based Working. Loungeruimten, uitgebreide catering met versproducten, meditatieruimten, sport en gaming-faciliteiten kunnen hier onderdeel van zijn. Op kantoor de vrijheid hebben om alles dat ook thuis kan, te mogen en kunnen doen.
Ieder bedrijf is anders dus het Habitoor zal ook voor ieder bedrijf specifiek ontwikkeld moeten worden. Van belang is om het traditioneel denken overboord te gooien en op zoek te gaan naar een plek die echt als een magneet voor de organisatie kan gaan werken. Vanaf een leeg vel nadenken over wat de meest fantastische samenstelling zou zijn en welke functies we moeten samenbrengen om iedereen een nieuwe balans te bieden. (Bron: Facto.nl – 12 sept. 2020)

Co-Working

Grote organisaties kunnen van hun eigen kantoorpand een volledig gepersonaliseerd Habitoor maken. Ook voor Co-working aanbieders zijn er veel kansen. Het aanbieden van een ‘Remote Working Offices’ zou zo’n idee kunnen zijn. Hierbij draait het om flexibiliteit, elkaar ontmoeten, samenwerken, creativiteit, netwerken en ga zo maar door. Uiteraard passend binnen de corona-maatregelen. Een plek waar je naast werken kunt doen wat je thuis ook zou doen.
Veel business centers haken in op deze trend en bieden de meest uiteenlopende voorzieningen. Denk aan een sportschool in het kantoorpand, een game room of zelfs een jeu-de-boulebaan. Ideaal voor de ontspanning die ten goede komt van de werkethos en teamspirit. (Bron: Skepp.nl – 12 okt. 2020)

De kracht van koffie

Co-Working aanbieders weten wat de waarde van goede koffie voor hun werkplek is. Een centraal geplaatst koffiepunt draagt bij aan samenwerkingen, het creëert spontane ontmoetingen en bump opportunities waar de generatie Millennials en Gen Z zo’n behoefte aan hebben.
TopBrewer biedt een volledig koffieconcept met een stijlvolle machine, slimme technologie en barista-kwaliteit koffie. Tijdens het malen van de de bonen en het stomen van de melk maakt de machine nauwelijks geluid waardoor geluidsoverlast tijdens concentratie of gesprekken bespaard blijft. Bezoekers kunnen door middel van de TopBrewer app of via Siri op hun eigen smartphone hun favoriete koffie samenstellen en bereiden. Touchfree!
TopBrewer is uit te breiden met een vers gekoeld plat- of bruiswater functie, voeg verse munt of fruit toe voor een heerlijke verfrissende en verkoelelende waterdrank. Voor ieder wat wils. Daarnaast kun je met ons contactloos betaalsysteem een uniek to-go koffiepunt creëren in jouw co-working concept. Hygiënisch, eenvoudig en snel!

In onze blog Hét hotel als werkplek lees je meer over de kracht van goede koffie voor flexwerkers en ons Coffee, Pay and Go concept.
 


 
Benieuwd naar het volledige TopBrewer concept? Neem een kijkje op onze website voor meer informatie of neem contact met ons op via +31(0)35-2018870 of info@topbrewer.nl.
Wij delen graag onze passie! ☕️
 

 
Lees ook onze andere gerelateerde artikelen:
Werkplekconcept | de hedendaagse uitdaging
“Hey Siri, make my coffee please!” | TopBrewerVoice
Thuiswerken. Op kantoor Samenwerken | The New Way
TopBrewer | Coffee, Pay and Go!