afspraak-maken
Plan een virtuele kop koffie

BRITA waterfilter voor de TopBrewer

Een kop koffie van TopBrewer bestaat voor 98% uit water. Water is dus een bepalende factor voor de smaak van onze koffie. Extra belangrijk dat de kwaliteit ervan tiptop in orde is. In Nederland hebben we gelukkig super mooi drinkwater met een goede kwaliteit. Maar toch zitten er her en der kleine verschillen in ons water. Daarom zijn de koffiemachines van TopBrewer voorzien van een waterfilter van BRITA. Benieuwd waarom TopBrewer juist met BRITA een samenwerking is aangegaan?  

Jeroen van den Bossche, Account Manager Professional Filter Products bij BRITA Benelux, legt uit waarom hun product uniek is en zeer geschikt voor de koffiemachines van TopBrewer.   

Specialty Coffee Association 

Een waterfilter is bedoeld om de machine te beschermen tegen kalkvorming en de smaak van de koffie te optimaliseren. De Specialty Coffee Association is een branchevereniging die heeft vastgesteld wat de beste waterwaardes zijn voor het zetten van koffie. Het water moet bijvoorbeeld geurloos zijn, neutraal smaken, een bepaalde hardheid hebben en een neutrale pH-waarde. De waterfilters van BRITA optimaliseren het kraanwater, zodat dit voldoet aan al die specs. Dit filter maakt van kraanwater het beste water voor het zetten van koffie. 

Hardheid van het water 

De BRITA filter bij de TopBrewer machine haalt een stukje hardheid uit het water, zodat de machine niet kan verkalken. Er blijft ook een klein deel hardheid in het water zitten. Dit is nodig om je koffie te zetten. Als je al het hardheid eruit zou halen, krijg je onder-extractie en komt de koffie niet tot z’n recht. Zit er teveel kalk in het water? Dan heb je over-extractie en krijg je ook niet de juiste balans. BRITA maakt gebruik van een bypass op de filters om het beste water voor TopBrewer te creëren. Pim van der Plank, Service Engineer bij TopBrewer, is door BRITA getraind om bij een nieuwe klant eerst een test uit te voeren om te checken wat de samenstelling van het water op die locatie is en welke bypass het meest geschikt is.  

Duurzaamheid 

Voor BRITA is duurzaamheid, net als voor TopBrewer, een belangrijk deel van de visie. Dit zit voor BRITA met name in hun recycleprogramma. Een waterfilter gaat doorgaans 1 jaar mee. Daarna wordt deze gewisseld. TopBrewer verzamelt alle oude exemplaren in een krat en als deze vol is, komt BRITA deze kosteloos ophalen om de filters  vervolgens te recyclen. De inhoud van een filter wordt klaargemaakt voor hergebruik en de behuizing gaat naar een plastic verwerkingsbedrijf.  

Expertise in water 

BRITA Benelux heeft enorme kennis in huis op het gebied van water in de Benelux. Zij weten precies wat de samenstelling is van het water op elke locatie. Dat is voor TopBrewer super. Ze weten niet alleen wat de hardheid van het water is, maar ook of er andere mineralen in het water zitten die schadelijk kunnen zijn voor de koffiemachine. Uniek aan het filter van BRITA is dat het water zodanig afgestemd kan worden, dat de samenstelling ervan voldoet aan de specs van de Specialty Coffee Association.  

De waterfilter voor de TopBrewer, is voorzien van actief koolstof. Hiermee worden eventuele geur- en smaak verstorende stoffen uit het water gehaald. BRITA heeft zelfs een zogenaamd ‘Taste Force Team’. Dit unieke team bestaat uit water sommeliers uit heel Europa. Jeroen van den Bossche is er één van. Hij is getraind op smaak in water en dan met name smaak voor koffie. TopBrewer gaat voor de ultieme koffiebeleving. Zoals je kunt lezen, speelt de samenwerking met BRITA hierin een belangrijke rol. 

Ben je op zoek naar een innovatief en touchfree koffieconcept bij jou op de werkvloer? Ontdek hier alles over deze eyecatcher van TopBrewer en ga ook voor de ultieme koffiebeleving bij jou op kantoor. 

Contact

Touchfree koffie zetten
met de TopBrewer App!


Stel zelf jouw eigen koffie samen op jouw eigen telefoon via de TopBrewer App of via TopBrewerVoice.

App StorePlay store

X