Skip to main content

TopBrewers koffie wordt gebrand bij Amokka Roasters. Amokka Coffee Roaster is al ruim 10 jaar onze inhouse koffiebranderij. De keuze voor Amokka was voor ons een logische. Met onze Amokka koffie zijn we volledig transparant over de weg die de koffie aflegt. Van bean to cup! Dit concept sluit nog altijd naadloos aan bij onze gezamenlijke visie: duurzame en eerlijke koffie van barista kwaliteit.

Samen met hen creëerden we het Impact Trade initiatief. Met dit initiatief werken we samen met onze partner koffieplantages en coöperaties wereldwijd, creëren en onderhouden we waardevolle relaties en hebben we een positieve impact op de lokale gemeenschap.

TopBrewer en de Amokka branderij hanteert al vanaf dag 1 de principes die we voor Impact Trade hebben gesteld. Dit doen we door te investeren in diverse gemeenschappelijke en lokale projecten. Van het verbeteren van de lokale infrastructuur tot aan het financieren van school-en sportprojecten.

Ons idee met Impact Trade was om meer te zijn dan Fairtrade. Met Impact Trade willen we met onze eigen invloed meer kunnen bieden. Ons doel is om een solide basis te creëren, goede relaties te onderhouden met onze koffieboeren en hun coöperaties, en direct te kunnen investeren in hun gemeenschap en leefomgeving. Door standaard een goede (hogere) basisprijs te betalen per kilo koffie, dragen wij bij aan een stevige basis voor al onze partners. Door deze werkwijze kunnen we ook met zekerheid een hoge garantie afgeven op de kwaliteit van onze koffiebonen.

Met Impact Trade dragen wij bij aan diverse mooie projecten. Zo hebben we een schoonwater project gerealiseerd bij de school van onze Ethiopische koffiepartner. Daarnaast hebben we bij onze coöperatie in Peru een compost faciliteit opgezet, voorzien van gietvloeren, dat bijdraagt aan het creëren van

voedingsstofrijke meststoffen uit de restanten van koffieproductie. Dit project past perfect bij onze duurzame visie. Door de investeringen in infrastructuur en organische landbouwmethoden dragen wij bij aan het verbeteren en optimaliseren van de koffiekwaliteit. Wij zijn trots op dit Impact Trade concept en zien dit als een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Wil je meer lezen over onze Amokka koffie en duurzame manier van werken? Dat kan hier.

Contact