afspraak-maken
Plan een afspraak
All Green - blog by TopBrewer Nederland

ALL GREEN – trends voor een duurzame werkplek

Niet alleen thuis maar zeker ook op kantoor worden er steeds meer duurzame aanpassingen gedaan die bijdragen aan een groenere wereld. Tegelijkertijd hebben deze aanpassingen ook een grote invloed op het welzijn van medewerkers. Voor een optimale werknemersbeleving zijn er veel mogelijkheden voor het toepassen van deze trends. Maar waar start je? En wat past binnen jouw organisatie? Je denkt misschien aan ingrijpende architectonische aanpassingen maar dit hoeft niet het geval te zijn. We nemen je graag mee in een aantal ‘hot topics’ op het gebied van duurzame trends op de werkvloer.

Duurzaamheid op kantoor

Bij ‘duurzaam’ denk je wellicht direct aan milieuvriendelijk. Maar vergeet vooral niet dat duurzaamheid ook zeker ‘mensvriendelijk werken’ betekent. Hoe draag je er aan bij dat medewerkers en gasten zich goed voelen en gemotiveerd blijven?

Bij ‘milieuvriendelijk’ kun je denken aan energie besparen, gebruik van duurzame materialen en/of middelen of afvalvermindering. Voor het creëren van een ‘vriendelijke werkomgeving’ kun je denken aan het gebruik van groen beplanting (biophilic trend) of het bieden van gekoeld water om frisdrankconsumptie en gebruik van plastic flessen te reduceren. Maar ook het inrichten van bijvoorbeeld een loungehoek om samenwerking te stimuleren, draagt hieraan bij. Dit noemen we ook wel Healing Office. Het artikel van F-Academy geeft hier een goed voorbeeld van.

TopBrewer & TopWater at Synchroon, Utrecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TopBrewer sluit naadloos aan op de All Green – trend. Het minimalistische ontwerp is stijlvol en elegant. De machine en het uitgiftepunt is gemaakt van gerecycled staal en met een hoge wow-factor. Het biedt niet alleen verse koffie aan, ook is het mogelijk om gekoeld plat- en bruiswater op kantoor aan te bieden. Hiermee verminder je eenvoudig het gebruik van frisdrank én plastic afval.

Biophilic trend

De meeste tijd besteden we binnen, en misschien wel meer op kantoor dan thuis. Niet zo gek dus dat het belangrijk is te zorgen voor een milieu- en mensvriendelijke omgeving. Het is bewezen dat het functioneren dusdanig verbeterd in een natuurlijke omgeving, je krijgt er meer energie van. Door de natuur naar kantoor te halen draag je dus bij aan de ‘employee wellbeing’.

All Green Trends by TopBrewer

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar hoe verplaats je de natuur naar kantoor? Dit kan heel gemakkelijk door planten of natuur- en aardetinten in het ontwerp de verwerken. Maar denk ook aan een natuurlijk behang, veel natuurlijk daglicht of een verstuiver met bijvoorbeeld de geur van het bos. Tal van opties die bijdragen aan tevreden en gezonde werknemers. (bron: F-Facts | Het Biofilisch kantoor)  

Zero Waste, Recycle & Circulair

Als we het over duurzaamheid en verspilling hebben dan is er zeker op kantoor veel te vinden wat zuiniger kan. Denk bijvoorbeeld aan pennen, notitieblokken, het versturen van hardcopy facturen, papieren handdoekjes, koffiebekers of plastic waterflesjes. Dit zijn allemaal voorbeelden van dingen die je gemakkelijk kunt vervangen voor duurzame producten. Digitaliseren reduceert een groot deel van de inkoop(kosten), win-win dus! Je kunt ook samenwerkingen aan met je leveranciers, ze kunnen hun product bijvoorbeeld weer innemen zodra de leverduur is beëindigd.

TopBrewer werkt nauw samen met haar klanten; van tekentafel, tot planning, installatie en verder. Dit zorgt voor een compleet advies. De TopBrewer koffiezakken zijn recyclebaar en de koffieresidu kan ingezet worden voor het kweken van ingredienten en dit via een circulair proces weer terug te brengen in de organisatie. Ook onze paper cups zijn 100% composteerbaar.
De elegante design kraan is gemaakt van gerecycled staal, ’s werelds meest gebruikt gerecycled materiaal (dit bespaart tot 80% aan CO2-uitstoot en tot 75% aan energie in vergelijking met de nieuwe productie uit grondstoffen). TopBrewer werkt met een flash heating-technologie waardoor vers water direct wordt verwarmd. Dit betekent dat TopBrewer geen boiler met stilstaand verwarmd water heeft. Op het moment dat de koffiemachine niet actief gebruikt wordt, schakelt deze automatisch over naar de power-saving mode. Meer hierover lees je in de TopBrewer CSR presentatie.

TopBrewers Datamanagement system CoffeeCloud

 

Corporate Social Responsibilities

Corporate Social Responsibility (CSR) is een hot topic en het is niet langer de vraag óf CSR methoden geïntegreerd zouden moeten worden maar hóe ze geïntegreerd kunnen worden.

CSR staat voor het integreren van maatschappelijke en milieuaspecten in een onderneming. Het draait allemaal om het idee dat bedrijven de wereld kunnen verbeteren of in ieder geval een poging doen de negatieve foot-print te verminderen.

Koffie is het op één na meeste verhandelde product ter wereld, het is dus goed om de duurzaamheid van de koffie die je serveert en consumeert te onderzoeken. In onze CSR presentatie lees je hoe TopBrewer hieraan kan bijdragen. Benieuwd hoe, lees er meer over in het artikel: A guide to how the TopBrewer eco-system can help you achieve your CSR goals

Social Responsibility

 

 

Direct Trade

‘Direct trade’ is een veelvoorkomende term in de koffiewereld en word vaak gezien als ‘meer dan Fair Trade’ omdat het verder gaat dan de normen die zijn vastgelegd onder Fair Trade.

Wereldwijd serveert iedere TopBrewer haar eigen koffieblends, gebrand in onze eigen koffiebranderij; Amokka Roasters. Onze volledige koffie range wordt direct ingekocht van onze partners over de hele wereld, van Nicaragua tot Nepal en Peru. Met deze werkwijze supporter wij de TopBrewer koffieboeren, hun families en plantages. Lees hier meer over onze TopBrewer direct trade-projecten.

TopBrewer office setting