afspraak-maken
Plan een virtuele kop koffie

ALL GREEN | trends voor een duurzame werkplek

Niet alleen thuis maar zeker ook op kantoor worden er steeds meer duurzame aanpassingen gedaan die bijdragen aan een groenere wereld. Tegelijkertijd hebben deze aanpassingen ook een grote invloed op het welzijn van medewerkers. Nu, in deze tijd, de kantoren een transformatie doormaken naar een kantoor dat past in de nieuwe anderhalvemeter maatschappij, is een optimale beleving van essentieel belang. Maar waar start je? En wat past binnen jouw organisatie? We nemen je graag mee in een aantal ‘hot topics’ op het gebied van duurzame trends op de werkvloer die ook nog eens een positief effect hebben op de wellbeing.

Duurzaamheid op kantoor

Bij ‘duurzaam’ denk je wellicht direct aan milieuvriendelijk. Maar vergeet vooral niet dat duurzaamheid ook zeker ‘mensvriendelijk werken’ betekent. Hoe draag je er aan bij dat medewerkers en gasten zich goed voelen en gemotiveerd blijven? Bij ‘milieuvriendelijk’ kun je denken aan energie besparen, gebruik van duurzame materialen en/of middelen of afvalvermindering. Voor het creëren van een ‘vriendelijke werkomgeving’ kun je denken aan het gebruik van groen in de vorm van beplanting (biophilic trend) of het bieden van gekoeld water om frisdrankconsumptie en gebruik van plastic flessen te reduceren. Maar ook het inrichten van bijvoorbeeld een loungehoek, focusruimte of gaming-faciliteiten om samenwerking te stimuleren, draagt hieraan bij. Een werkplek die onderdeel wordt van je leefpatroon, dat is waar we naartoe werken. Het ‘thuisgevoel’ op kantoor. Het wordt ook wel Activity Based Working genoemd. In onze blog Thuiswerken. Op kantoor Samenwerken | The New Way lees je hier alles over en bieden we je nog meer tips voor de ideale hedendaagse werkplek. TopBrewer & TopWater at Synchroon, Utrecht Het Touchfree koffieconcept van TopBrewer sluit naadloos aan op de All Green – trend. Het minimalistische ontwerp is stijlvol en elegant. De machine en het uitgiftepunt is gemaakt van gerecycled staal en met een hoge wow-factor. Het biedt niet alleen verse koffie aan, ook is het mogelijk om gekoeld plat- en bruiswater op kantoor aan te bieden. Hiermee verminder je eenvoudig het gebruik van frisdrank én plastic afval.

Biophilic trend

De meeste tijd besteden we binnen, en misschien wel meer op kantoor dan thuis. Niet zo gek dus dat het belangrijk is te zorgen voor een milieu- en mensvriendelijke omgeving. Het is bewezen dat het functioneren dusdanig verbeterd in een natuurlijke omgeving, je krijgt er meer energie van. Door de natuur naar kantoor te halen draag je dus bij aan de ‘employee wellbeing’. All Green Trends by TopBrewer Maar hoe verplaats je de natuur naar kantoor? Dit kan heel gemakkelijk door planten of natuur- en aardetinten in het ontwerp de verwerken. Maar denk ook aan een natuurlijk behang, veel natuurlijk daglicht of een verstuiver met bijvoorbeeld de geur van het bos. Tal van opties die bijdragen aan tevreden en gezonde werknemers. (bron: F-Facts | Het Biofilisch kantoor)  

Zero Waste, Recycle & Circulair

Als we het over duurzaamheid en verspilling hebben dan is er zeker op kantoor veel te vinden wat zuiniger kan. Denk bijvoorbeeld aan pennen, notitieblokken, het versturen van hardcopy facturen, papieren handdoekjes, koffiebekers of plastic waterflesjes. Dit zijn allemaal voorbeelden van dingen die je gemakkelijk kunt vervangen voor duurzame producten. Digitaliseren reduceert een groot deel van de inkoop(kosten), win-win dus! Je kunt ook samenwerkingen aan met je leveranciers, ze kunnen hun product bijvoorbeeld weer innemen zodra de leverduur is beëindigd. TopBrewer werkt nauw samen met haar klanten; van tekentafel, tot planning, installatie en verder. Dit zorgt voor een compleet advies. De verpakking van de TopBrewer koffiebonen zijn recyclebaar en de koffieresidu kan ingezet worden voor het kweken van ingredienten en dit via een circulair proces weer terug te brengen in de organisatie. Ook onze paper cups zijn 100% biologisch afbreekbaar. De elegante design kraan is gemaakt van gerecycled staal, ’s werelds meest gebruikt gerecycled materiaal. TopBrewer heeft geen boiler met stilstaand verwarmd water, maar werkt met een flash heating-technologie waardoor vers water op aanvraag direct, en razendsnel, wordt verwarmd. Indien de koffiemachine niet actief gebruikt wordt, schakelt deze automatisch over naar de power-saving mode en kan er desgewenst narrow casting worden gestreamd. TopBrewers Datamanagement system CoffeeCloud

Corporate Social Responsibilities

Corporate Social Responsibility (CSR) is een hot topic en het is niet langer de vraag óf CSR methoden geïntegreerd zouden moeten worden maar hóe ze geïntegreerd kunnen worden. CSR staat voor het integreren van maatschappelijke en milieuaspecten in een onderneming. Het draait allemaal om het idee dat bedrijven de wereld kunnen verbeteren of in ieder geval een poging doen de negatieve foot-print te verminderen. Koffie is het op één na meeste verhandelde product ter wereld, het is dus goed om de duurzaamheid van de koffie die je serveert en consumeert te onderzoeken. In onze CSR presentatie lees je hoe TopBrewer hieraan kan bijdragen. Social Responsibility

Impact Trade

‘Direct trade’ is een veelvoorkomende term in de koffiewereld en word vaak gezien als ‘meer dan Fair Trade’ omdat het verder gaat dan de normen die zijn vastgelegd onder Fair Trade. Topbrewer is trots op haar eigen initiatief: Impact Trade. Wereldwijd serveert iedere TopBrewer koffiemachine haar eigen koffieblends, gebrand in onze eigen koffiebranderij; Amokka Roasters. Onze volledige koffie range wordt direct ingekocht van onze partners over de hele wereld, van Nicaragua tot Nepal en Peru. Met ons Impact Trade initiatief ondersteunen wij de TopBrewer koffieboeren, hun families en plantages.

“Ons idee met Impact Trade is om een samenwerking te starten waarbij het draait om relaties, het draaiende houden van de plantages, te investeren in lokale gemeenschappen en uiteindelijk ervoor te zorgen dat onze klanten een product van hoge kwaliteit ontvangen die ethisch ontwikkeld is. We hebben hard gewerkt om sterke relaties met onze partner plantages en coöperaties te creëren en zullen dit blijven doen. Door jaar in jaar uit direct van de plantages te kopen, kunnen we vertrouwen opbouwen en weten onze boeren dat wij er zijn om hun te supporten.” Aldus Sebastian Vibe-Petersen, Export Manager en all-round koffie expert bij Scanomat | TopBrewer.

Lees hier alles over de bijzondere relatie die wij hebben met onze koffieboeren in onze blog Impact Trade | Een initiatief van TopBrewer.  
    Interesse in ons unieke koffieconcept? Wij delen graag ons enthousiasme en bieden advies op maat onder het genot van een virtueel kopje koffie. Neem vrijblijvend contact op via +31(0)35 201 8870 of info@topbrewer.nl of volg ons op social media om op de hoogte te blijven van alle unieke features die TopBrewer te bieden heeft.   Lees ook onze andere gerelateerde artikelen: Co-Working | #werkplekvandetoekomst Hét Hotel als werkplek Werkplekconcept | De hedendaagse uitdaging  

Dit artikel is geactualiseerd op 28 oktober 2020

Houd mij op de hoogte

* verplicht veld

Touchfree koffie zetten
met de TopBrewer App!


Stel zelf jouw eigen koffie samen op jouw eigen telefoon via de TopBrewer App of via TopBrewerVoice.

App StorePlay store

X