Skip to main content

Je hebt vast weleens gehoord van de term Smart Building. Waar zo’n 3 jaar geleden de term ‘het nieuwe werken’ overal opdook, geldt dat nu voor Smart Buildings. Vooruitgang in technologie en ‘The Internet of Things’ (IoT), veranderen de omgeving waarin we leven en werken elke dag. Een slimmer gebouw wordt steeds belangrijker en draagt steeds meer bij aan een efficiënte en productieve werkomgeving en sfeer. Nieuwe technologieën worden gebruikt in alle aspecten van onze samenleving en “Smart Buildings” worden steeds meer het nieuwe normaal.

Hoe heeft technologie de werkplek veranderd en wat zijn de voordelen?

De technologische vooruitgang heeft een enorme impact gehad op de werkplek. Elk aspect van ons leven is gevuld met technologie. Van de computers waarop we werken tot onze onmisbare mobiele telefoons. En voor de werkplek is het niet anders. De wereld van de technologie is voortdurend in verandering en de dingen die we nu als normaal beschouwen, kenden we 10 jaar geleden vaak nog niet eens. De komende jaren kunnen we verwachten dat zaken als augmented reality en 3D-printen het nieuwe normaal zijn.

Kortom: technologie heeft een enorme impact, zowel op operationeel als op individueel niveau. Het maakt het leven op het werk een stuk eenvoudiger en daarnaast verhoogt het de productiviteit, samenwerking en welzijn. Smart Buildings maken vaak gebruik van onderling verbonden technologieën, waardoor het gebouw in totaliteit intelligenter en responsiever maakt. Dit leidt vaak tot aanzienlijke kostenbesparingen, zowel bij de dagelijkse uitgaven als bij het onderhoud van apparatuur. Verder gebruiken organisaties deze gegevens om hun ruimtes beter te beheren, onderbenutte energie te identificeren en opnieuw te distribueren naar een plek waar ze het nuttigst zijn. Met recht smart te noemen dus. ????

Hoe speelt TopBrewer daarop in?

Geschat wordt dat gebouwen ongeveer 30% van de energie in de wereld verbruiken. Zelfs kleine veranderingen die de energie-efficiëntie met een klein beetje verhogen zullen impact hebben.

Bij TopBrewer lopen we voorop als het gaat om slimme & technologische koffiemachines. De TopBrewer koffiemachine is een volledig verbonden systeem dat via de CoffeeCloud API in een Smart Building kan worden geïntegreerd. De gegevens die worden aangeboden door CoffeeCloud, (het cloudbeheersysteem van TopBrewer) zijn realtime en worden gebruikt om de efficiëntie te verbeteren en een meer proactieve service te bieden. Met ons touchfree koffie concept lopen we voorop als het gaat om technologie en passen we perfect bij bedrijven die op alle vlakken willen innoveren.

Buiten het feit dat er energie wordt bespaard, ook op werknemersniveau hebben “Smart Buildings” een positieve invloed. Door op de juiste manier om te gaan met deze technologie, voelen mensen zich namelijk gelukkiger, gezonder en productiever. Voor iedereen een winst dus! De drie grootste voordelen die smart buildings met zich meebrengen zijn:

  1. Activity based werken

Collega’s kunnen overal en op elk gewenst moment werken. Dit zorgt ervoor dat ze meer vrijheid ervaren. Het zorgt voor een hogere productiviteit en fysiek comfort. Door Covid 19 is dit voordeel versnelt en bij veel bedrijven al het nieuwe normaal geworden.

  1. Aantrekken en behouden van talentvolle collega’s

Door een aantrekkelijke werkplek te bieden, worden en blijven collega’s enthousiast en gaan ze met plezier naar kantoor. Door te laten zien dat je als organisatie belang hecht aan duurzaamheid, personalisatie en artificial intelligence, trek je ook een nieuwe doelgroep millenials sneller aan! Voor hen is dit nieuwe werken niet meer dan normaal!

  1. Optimaliseren van de werkomgeving

Door de werkomgeving slimmer in te richten, creëer je een veilige en duurzame omgeving, waarmee je veel onnodige kosten kan besparen. Denk aan verlichting die automatisch uitspringt als collega’s ruimtes verlaten.

Als TopBrewer zijn we blij dat we een onderdeel uitmaken van deze innovatieve trend. Hoe gaaf is het om ons concept te mogen implementeren bij deze Smart Buildings? Heel gaaf! En steeds meer bedrijven zetten hoog in op deze ‘Smart Building’ gedachte. Kijk bijvoorbeeld naar bedrijven zoals Microsoft en Interfood.

“TopBrewer past exact bij de gedachte van Interfood & het sluit ook nog aan bij de sustainability doelstellingen. Want naast de heerlijke barista kwaliteit koffie, maakt Interfood ook gebruik van het gekoelde plat en bruisende water. Dit scheelt zeker vijf trays blikjes per week! Bovendien hebben we door het gebruik van TopBrewer een beduidend lager stroomgebruik dan conventionele koffie automaten”

Annemieke Vosters, Facility Manager Interfood